Piękny umysł

A Beautiful Mind
2001
8,3 514 tys. ocen
8,3 10 1 513826
7,3 60 krytyków
Piękny umysł
powrót do forum filmu Piękny umysł

super film

ocenił(a) film na 10

Wspaniała rola Rusella Crowe'a, do której nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Film jest tak skonstruowany, że sam nie wiedziałem co z początku jest prawdą, a chorobą. Jedynie zakończenie mi się nie podobało, ale to już typowe dla amerykańskiego kina. A poza tym podczas filmu wzruszyłem się nie raz, a to duży plus dla reżysera w moich oczach.

użytkownik usunięty
982a

Piękny umysł
Russell Crowe stworzyl w tym filmie rewelacyjną rolę i tym samym pokazał, że jest wybitnym aktorem.Dziwne jest tylko to, że taka rola nie została nagrodzona Oskarem??.Jednym z atutów filmu obok gry aktorów oraz zdjęć jest scenariusz, który wpływa na niesamowity klimat tego obrazu.Również muzyka Jamesa Hornera ma swój udział w budowaniu nastroju.Oglądając ten film widziałem historię człowieka, który dzięki swojemu upórowi, miłości i poświęceniu najbliższej mu osoby pokonuje straszliwą chorobę.Jest to jeden z niewielu filmów, który zrobił na mnie tak wielkie wrażenie.

użytkownik usunięty
982a

Piękny umysł
Russell Crowe stworzyl w tym filmie rewelacyjną rolę i tym samym pokazał, że jest wybitnym aktorem.Dziwne jest tylko to, że taka rola nie została nagrodzona Oskarem??.Jednym z atutów filmu obok gry aktorów oraz zdjęć jest scenariusz, który wpływa na niesamowity klimat tego obrazu.Również muzyka Jamesa Hornera ma swój udział w budowaniu nastroju.Oglądając ten film widziałem historię człowieka, który dzięki swojemu upórowi, miłości i poświęceniu najbliższej mu osoby pokonuje straszliwą chorobę.Jest to jeden z niewielu filmów, który zrobił na mnie tak wielkie wrażenie.