PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94435}

Piętno

The Human Stain
2003
6,5 12 tys. ocen
6,5 10 1 12068
5,0 5 krytyków
Piętno
powrót do forum filmu Piętno

mogło być....

ocenił(a) film na 5

mogło być ciekawie ale niestety nie jest. anthony hopkins w roli białego murzyna w ogóle mnie nie przekonał. jak możliwe jest aby dziecko objga czarnych rodziców było całkowicie białe??! rozumiem że może być bardzo jasnej karnacji ale zawsze zachowa typowe "murzyńskie" rysy. tego tutaj zabrakło, ale z drugiej strony na tym opierała się fabuła. niestety mnie to nie przekonało, dlatego film wiele stracił w moich oczach. a mogło być....

ocenił(a) film na 8
gollum

Trzeba było wyłączyć film i oszczędzić sobie "męk". Bo skoro film jest zbudowany właśnie na etniczności oraz takim nietuzinkowym zdarzeniu, trzeba było przymknąć na to oko i oglądać z uwagą to, co jest. Swoją drogą ciekawe jak oceniasz "nieprzekombinowane" działa z Arnold'em oraz Sylwestrem, hmmm;>

ocenił(a) film na 5
Bosniak

to ze akurat ten film mnie nie przekonal, nie znaczy ze kompletnie mi sie nie podobal. nie rozumiem drugiej czesci Twojego posta - skad zaraz przypuszeczenie ze jesli cos mnie nie przekonuje to konczy sie to na ogladaniu filmow z Arnoldem i Sylwestrem? swoja droga ostatni Rocky z Sylwestrem zebral dobre opinie, ale niestety nie widzialem tego filmu, wiec nie oceniam :)

ocenił(a) film na 8
gollum

Sorry, ale wystawiając ocenę 5/10, nie można powiedzieć "tak, był super!". "Rocky'ego Balboa" nie oceniasz? Dziwne to przecież nie w twoim stylu. Takim filmom na ogół dajesz 10 punktów! Bo przecież "Pianista" zasługuje na "1", "Rekrut" na "2", a "Kod Da Vinci", "Piraci z Karaibów" czy "Hannibal" lub "Ostatni Samuraj" na "4". Zrób przysługę internautom i skasuj swoje konto zamiast zaniżać tak drastycznie oceny filmów, których nie rozumiesz...

ocenił(a) film na 5
Bosniak

tak "Kod da Vinci" zasluguje na 10 znawco kina.... to ze jedne filmy mi sie nie podbaja a Tobie tak nie uprawnia Ciebie do oceniania mojego gustu a tymbardziej do mowienia zebym usunal swoje konto. dlatego swiat jest piekny ze jest roznorodny, niekoniecznie to co oceniasz swoim subiektywnym zdnaiem jako dobre spodoba sie innym i odwrotnie. wiec odczep sie prosze od mojego gustu i pozwol mi oceniac filmy wg swojego uznania. dziekuje

ocenił(a) film na 8
gollum

Pytałeś jak możliwe jest, że dziecko dwojga rodziców jest białe... otóż występuje to Panie ekspercie nie tylko z dziedziny filmów, ale i biologii. Gdybyś za to trochę poszukał, choćby na tym forum to byś się dowiedział jak to jest z tym białym dzieckiem... ale oczywiście o wiele łatwiej negować i dać niską ocenę niezrozumianemu filmowi czy kwestii... Z historią także widzę, że jest na bakier, bo większość wspomnianych wcześniej filmów jej dotyczy i pewnie dlatego maja niską ocenę. Świat jest różnorodny, racja. Ale to nie znaczy, że ma być różnorodny - jak oceny na tym serwisie - przez kogoś kto boi się myśleć i zamiast tego wystawia niską ocenę TAKIM filmom. Bo niby co? "Testosteron" lepszy aż o 4 punty od tego filmu i AŻ 5 od wspomnianych wyżej?! No taaak, przecież w tej polskiej superprodukcji były tak świetne kostiumy, charakteryzacja, muzyka, scenariusz i zdjęcia i montaż tyż.

ocenił(a) film na 5
Bosniak

strasznie zakompleksiony jestes dzieciaku :)

ocenił(a) film na 8
gollum

I wywnioskowałeś to dzięki swojej wszechstronnej wiedzy? Czy może znowu jakiś osąd na wzór filmów? Ale czy to ma znaczenie? Nie, bo ważne jest to, że ty się nigdy nie mylisz...

ocenił(a) film na 5
Bosniak

widze ze to Ty jestes tutaj jedynym nieomylnym, bo obrazasz kazdego kto niezgadza sie z Twoimi osadami, ciekawy wyraz "doroslosci".... spojrz sobie tutaj http://www.rottentomatoes.com/m/human_stain/ jakie to Twoim zdaniem arcydzielo dostalo opinie.

ocenił(a) film na 6
gollum

Nie włącze się do rozmowy, ale.... "Kod Leonarda" na 10, a "Pianista" na 1?! To ja już o nic nie pytam.