wg mnie zdecydowanie najgorsza część. przewidywalne zakończenie, niepotrzebny, mało wykorzystany efekt 3d, który nie dość, że był zbędny, to imo jeszcze przeszkadzał. oczywiście, że film dużo, dużo wyjaśnia i zamyka wszystkie wątki (i nie radziłbym się głupio zastanawiać co to za dwie tajemnicze osoby na końcu były, bo to jest zupełnie nie ważne). mam wrażenie, że ilość pułapek, wokalista beznadziejnego zespołu i fabuła jest tu tylko po to żeby udobruchać co po niektórych fanów. wg mnie można było to zrobić dużo lepiej bez 3d.
tak więc:
Piła I - 8/10
Piła II - 7/10
Piła III - 5/10
Piła IV - 4/10
Piła V - 6/10
Piła VI - 5/10
Piła 3D - 3/10
Kolega ma rację dużo było do przewidzenia to z Michaelem czy Artem i Treyworem chodzi mnie o to że to Gordon zaszył ten kluczyk i usta z oczami no a co z Williamem który też miał zaszyty kluczyk w brzuchu ?.No ale przejdę dalej wiadomo było do przewidzenia że Gordon pomagał Johnowi i jakoś tam z nim współpracował po tym jak przeżył pułapkę swoją .Tak samo do przewidzenia było że Hoffman zginie jako czarny harakter i ten zły mroczny bohater ;).No to do przewidzenia nawet było że Jill zginie i czeka ją kara pułapka wymierzona ze strony Hoffmana .No właśnie takie ciekawe co to były za dwie osoby no powiem tyle ktoś tam sobie to był ;)No więc wątki są wszystkie zamknięte tak jak napisałeś ale jednak i tak ktoś się zastanawia to co będzie dalej z Gordonem albo to z tymi dwiema postaciami tajemniczymi no nie odkryto ich tożsamości byli incognito pokazani ;).No przejdę do Hoffmana tutaj była wyrazna scenka pokazana gdzie ginie w tym samym czasie kiedy Gordon zdążył już opuścić budynek tak żeby od razu tamten zginął ,no więc zabrał mu piłę ale pozostawił mu prezent niespodziankę taką żeby nie myślał że jednak się uwolni w jakiś cudowny sposób ;).Będzie to taka niespodzianka że tamtego rozerwie na kawałeczki drobne i nie zostanie z niego zbyt wiele ;).Tak że jak ktoś rozmyśla czy hoffman tam będzie długo siedział i czy się uwolni czy jednak umrze to mówię wam od razu zginie razem z tą całą słynną łazienką ,bo uwolnić się nie zdąży napewno ;).
skoro kolega uwaza ze jest taki slaby to czemu ma taka note na imdb? tam oceniaja prawdziwi filmowcy a nie jakies pseudo gowniarze, ktore wogole nie wiedza co ogladaja. zalosne
drogi panie kolego, chce mi pan powiedzieć, mówiąc "prawdziwi filmowcy", że na imdb siedzi sama śmietanka filmowa? chyba nie. tam tak samo jak tutaj siedzą ludzie którzy się na filmach nie znają. tyle, że tam spora większość to amerykanie, który mają nieco inny gust niż europejczycy. a po drugie sprawdź ile głosów oddano na film na imdb i podziel to przynajmniej przez 10. na filmwebie przy 90 głosach była podobna ocena.
co nazywasz żałosnym? i kogo nazywasz gówniarzem? :)
Wokalista LP w filmie robił to co na koncertach - krzyczał. Zawsze mu to nieźle wychodzi ;)