Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42225
4,2 12 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

3/10

ocenił(a) film na 3

Ogólnie będzie SPOILEROWO

Chyba najgorsza część. I szkoda, że kończy się takim bełkotem i fabułą dziurawą jak ser szwajcarski. Policjanci w tym filmie to idioci. Jak można głównego świadka morderstw wielu ludzi zostawić z tak słabą ochroną? Jill sobie siedzi w celi na komendzie policji myśli, że jest bezpieczna a tu zonk. Pilnowana jest przez głuchych i ślepych kretynów. Już nie mówiąc o znikających ciałach z miejsca zbrodni. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Mnie takie zagrania obraziły jako widza. Główna ofiara też głupia jak but. Jak tylko zobaczy magnetofon z kasetą to od razu chce PLAY naciskać, aby mieć tylko 60 czy 30 sekund na zastanowienie zamiast pomyśleć spokojnie. Już nie mówiąc o tym, że każdą postać z pułapki mógł uratować. A jego finałowe zadanie z wbiciem sobie haków w klatę woła o pomstę do nieba. Z rozerwanych mięśni krew nawet nie leci… No bo po co. Same pułapki były w tej części beznadziejne. Tylko ta z samochodem mogła się podobać. Realizacja też na niskim poziomie. Nawet krew jakaś taka za jasna była. Zakończeniu to już totalny kretynizm. Beznadziejny twist fabularny. No ale czego się spodziewać… Podsumowując jest to straszny crap i nie warto go oglądać. Coś strasznego w negatywnym sensie.

Piła powinna zakończyć się na części 6 i jako tako by to wyglądało. Z sentymentu do serii 3/10

ocenił(a) film na 5
_EemuU_

haha słusznie, krew miała w tej części kolor... malinowy co dla mnie było wręcz groteską i nie wiedziałem czy autorzy zrobili to specjalnie żeby rozśmieszyć widza czy też było to niedopatrzenie^^ Z pewnością niedopatrzeniem było natomiast to, że gdy doktorek wypełza za łazienki zostawia za sobą dość obfitą smugę krwi, natomiast gdy wyrzuca piłę na koniec filmu w korytarzu podłoga jest czysta i nie ma żadnych śladów krwi. I tak, wiem że pomiędzy jednym momentem a drugim jest w filmie kilka lat różnicy, ale w gdy Saw V Strahm idzie po Hoffmana mija łazienkę i wyraźnie wciąż widać smugę krwi, a to działo się maksymalnie kilkanaście dni przed uwięzieniem Hoffmana. Widać więc błąd twórców :/

użytkownik usunięty
Jeordie_White

Racja.
W sumie wnętrze łazienki też ktoś widać starannie wysprzątał... ciekawe.