Bardzo się zawiodłam - miałam nadzieję, że efekt 3d powali, a tu nic. Choć parę scen można było pokazać od strony widza - chociażby jak "oszukać przeznaczenie 5".
i to miała byc ostatnia część niewydaje mi się jakieś dziwne zakończenie doktorek gordon zamknął hoffmana i co teraz on przejął pałeczkę teraz on jest następcą piły jak by to była ostatnia część to ci co przeżyli powinni się wszyscy pozajebać a nie dr gordon zamknął hoffmana i co hoffman żyje dalej i co dalej bez sensu zakończenie jak dla mnie.
Bardzo logiczne Gordon miał bronić Jill żeby jej się nic nie stało, na początku pomagał mu w tworzeniu pułapek żeby ludzie zaczęli inaczej patrzeć na swoje życie, żeby się stali lepszymi ludźmi. Ale chyba zobaczył że zarówno Amanda jak i Hoffman czerpią z tego raczej przyjemność niż niesienie pomocy. W poprzedniej części Jill dostała ostatnia przesyłkę od Johna w której prawdopodobnie był sposób na powstrzymanie Hoffmana bo jak wiadomo Amanda nie żyje. Kiedy Hoffman zabił Jill to Gordon który miał za zadanie po śmierci Jigsowa ją chronić zamknął go w łazience znanej z 1 części. Zabierając piłę, zabrał mu ostatnią możliwość uwolnienia się. Pozostała mu tylko śmierć głodowa, bo już nikt nie został żeby go uwolnić. Tym ruchem skończył grę którą zaczął Jigsow z której Hoffman zrobił perwersyjną przyjemność.