PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42097
4,4 19 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

pytanie do tych co byli! jak efekty 3d? dużo jest ich czy mało?

ocenił(a) film na 6
gogiv1

właśnie wróciłam z kina. jak dla mnie strata kasy na bilety w 3D. Zero efektów, chociaż film warty obejrzenia :)

ocenił(a) film na 7
ola20010

2 efekty krwi na początku a później buba czyli nic, film słaby, lepiej oglądnąć w domu w 2d.

ocenił(a) film na 6
joker_mroczny_rycerz

Zgadzam się. i może jeszcze ewentualnie lecąca piła na koniec, ale nic więcej i nic zachwycającego.
3D niepotrzebne.

ocenił(a) film na 3
gogiv1

zgadzam się. 3d jak najbardziej nie potrzebne. wydaje mi się, że film na tym tylko traci.

ocenił(a) film na 1
gogiv1

nie warto przepłacać dla 3d w takim wykonaniu

gogiv1

yyyy gdzie wy w kinie byliście?
W moim kinie "Cinema City Arkadia" było sporo efektów przez cały czas
Czy wg was film 3D to taki film gdzie coś lata przed wami cały czas?

ocenił(a) film na 6
gogiv1

spokojnie można zdjąć okulary bo na dobrą sprawę tylko napisy są w 3D, dla mnie to jakiś żart z tym 3D był.

@oskarek_89 - "Czy wg was film 3D to taki film gdzie coś lata przed wami cały czas? "

no jakoś nie widzę sensu dopłacania 10 zł za to, że widzę głębie na ekranie, że jedna postać jest z przodu druga z tyłu. No nie róbmy z siebie idiotów, że jakaś super technologia musi nam to pokazać bo sami na to nie wpadniemy.

ocenił(a) film na 6
remik09

zgadzam się. Jakby zdjąc okulary, to tylko były napisy w 3D :)

ocenił(a) film na 7
remik09

Wylatujące przedmioty polegają jedynie na przybliżeniu i zmniejszeniu ich ostrości. To też nie jest jakieś super.

ocenił(a) film na 7
gogiv1

Zależy co masz na myśli mówiąc "efekty 3D". Wydaje mi się, że wszyscy myślicie, że 3D to pełno "wylatujących" poza ekran przedmiotów, a może od razu pułapki na siedzeniach jak to było w trailerze... A przecież 3D polega głównie na tej przestrzeni, że widać, że np. jedna postać jest gdzieś oddalona z tyłu, a inna na pierwszym planie. Oczywiście było kilka "wylatujących" przedmiotów pod koniec filmu. Raz mnie nawet odrzuciło trochę ^^ Ale przede wszystkim chodzi o tą przestrzeń. Byłem na kilku filmach 3D i na każdym jest tak samo :P

ocenił(a) film na 5
lostek815

filmy 3d w normalnych kinach są beznadziejne. przed chwilą wróciłam z piły i jestem zawiedziona. zapraszam do imaxu na hubble 3d, najlepsze efekty jakie widziałam.

ocenił(a) film na 4
gogiv1

Mało tych efektów było. Dziewczyna co chwilę podskakiwała. I tylko ona. :)
Poza tym w momencie, gdy pokazywali wywiad w TV, film został zatrzymany z niewiadomych powodów. Na początku włączyli światła i muzykę, a film dalej leciał na ekranie. Następnie wyłączyli go całkiem na chwilę. Trwało to może 5 minut. Chwilę później przewinęli do kilka momentów sprzed zatrzymania i film leciał dalej. Dziwna sprawa.

ocenił(a) film na 1
Demotrix

efektów było tle co kot bnapłakał, nie radzę iść na to do kina, lepiej obejrzeć na kompie, strata 28 zł

koko_szanel

a mnie to cieszy, że było mało efektów 3D, inaczej każdy by sie skupił na latających flakach

ocenił(a) film na 6
michalzawiski

w takim razie po co szlas na 3d ? pff... !!! tam zadnych efektow nie bylo... tylko 3d zrobili po to abysmy poszli z nadzieja ze cos fajnego na nim bedzie a tu wielka niespodzianka tak slabego filmu w 3d szczerze to nie widzialem i raczje malo krytykuje ale tu nie mam innego wyjscia. film oczywiscie fajny tylko ze z tego robi sie serial to juz 7 czesci i z tego co widzialem zapowiada sie na kolejne czesci...