PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42097
4,4 19 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Zauważyliście, że w momencie, gdy Jill wbija Hoffmanowi śrubokręt (czy coś tam podobnego) w szyję (scena na posterunku), w następnej scenie na szyi Hoffmana nie ma śladu po ranie? ;) Scena była dość znacząca, dziwne, że nie zwrócili na to uwagi.

Brawa należą się też polskim tłumaczom, którzy sztandarowy zwrot Jigsawa "I want to play a game" przedstawili jako "zabawmy się", co bardziej, niż do Jigsawa passowało do napalonego gwałciciela. To tyle, film poleciłbym raczej zagorzałym fanom całej serii, bo nie zaskakuje niczym nowym (może oprócz jelit na podłodze w technologii 3D), a nie należy do filmów, które ogląda się z przyjemnością.

ocenił(a) film na 3
JurkRurk

co do błędu to nie wiem, ale co do tłumaczenia, nie uważam tego za błąd, przynajmniej nie rażący. natomiast tragicznym błędem było nazwanie w pierwszej części (co później we wszystkich było powielane) nazwanie Jigsawa panem Piłą zamiast Układanką.

ocenił(a) film na 5
joemaster

Również podczes seansu zwróciłam uwagę na błąd w scenie o której piszesz. Na szyi Hoffmana powinna znajdowac się rana.
Natomiast moim zdaniem największym błędem nie było tłumaczenie, ani nazwanie Jigsaw - PIŁĄ tylko nakręcenie tej częsci w technologii 3D, co zniszczyło klimat całego filmu. Scenariusz VII części był tak płytki, że niestety zniszczył całokształt dotychczasowego arcydzieła, jakim była Piła.
Nie rozumiem dlaczego scenarzyści i reżyserzy posunęli się do tak prostej, prymitywnej wręcz fabuły. Czy tylko mnie rozbawiły sceny, w których Hoffman szedł i po kolei wbijał wszystkim na swojej drodze nóż w szyję, zabijając ich? Do tej pory w prawie wszystkich częściach śmierc przynosiły pułapki, a nie człowiek z nożem^^
Oprócz wyjaśniającej wszystko końcówki film nie jest wart niczego. Jest mi przykro z powodu takiego zakończenia tej przyprawiającej o dreszcze serii. Uważam, iż ostatnie 15 minut części VII powinni dodac do końca części poprzedniej i tak wszystko zakończyc. XXI wiek pod żadnym względem nie zmienia technologii na LEPSZE.