Jutro wybieram siędo kina na Saw 3D tylko zastanawiam się czy nie lepiej obejrzeć Paranormal activity 2??
jeśli masz jakiekolwiek watpliwosci to ci odradzam bo Pila to film dla koneserow ktorzy delektuja sie kazdza czescia i z niecierpliwoscia wyczekuja nastepnej odslony
Dla koneserow ? Koneser to osoba bedaca znawca danej kategorii, pila jest dla jej fanow, a ci koneserami nie maja zbyt duzo wspolnego ;)
Po prostu przecietne filmy zbyt wysoko oceniasz.
Ot jatka dla mainstreamu z kolejnymi czesciami przynoszacymi tylko nowe pulapki i eksploatujace mysl przewodnia, ktora zostala juz dawno czyt. czesc 1 oraz 2 doszczetnie wykorzystana.
"Po prostu przecietne filmy zbyt wysoko oceniasz" to twoje zdanie, dobre filmy oceniam wysoko slabe nisko a wiec lubie horrory wiec wiele z nich oceniam wysoko, nie przepadam za dramatami wiec z reguly oceniam je nisko np Forest Gump czy Skazani na szolcos tam a poniewaz o gustach sie nie dyskutuje tylko o filmach to wyluzuj i zajmij sie swoim zyciem.
Powiem ci szczerze... byłem na pile w piątek i moim zdaniem to najgorsza część ze wszystkich. Nie było w niej tego czegoś na końcu co zachęcało by do obezenia następnej części. Na paranormal activity 2 była moja siostra i podobno shit jakich mało więc z dwojga złego lepiej iść na piłę...
każdy ma inny gust :D mi z kolei nie podobała się część pierwsza wszystko działo się w jednym miejscu małym cztery ściany i było mało ciekawie szustka także mi się średnio podobała zato reszta to już tylko poezja :D
ale nic nie miało zachęcać, bo to już ostatnia część hahaha :P chociaż znając ich to jeszcze pewnie z 15 będzie :)
Jeżeli 1995 to twój rok urodzenia to nie masz się co wybierać bo i tak Cię nie wpuszczą... ^_^ ale to nic straconego, jest akurat teraz kilka filmów w kinie przeznaczonych właśnie dla Ciebie... "Żółwik Sammy" (również w 3D) :D smacznego popcornu...
Ja bym ci doradzil Piłę, jęzeli jestes jej fanem to idz smialo, czesc trzyma tempo innych czesci, a do tego wraca pewien stary znajomy z pily 1. Ale wybor jest Twoj.
Piszę to jako fan serii - nie warto. Bardzo słaba część, w dużej części nie logiczna, bardzo wyeksploatowana. W tej części zupełnie nie zachwycało mnie to, co wcześniej było jej najciekawszym i wyróżniającym elementem.
A przede wszystkim nie polecam wybrać się na wersję 3d (nie wiem co prawda, czy grają w innej wersji) - bardzo się zawiodłem. Momentów, w których wykorzystuje się potencjał trzeciego wymiaru, praktycznie nie ma. A te, które się pojawiają są raczej marne - zdecydowanie nie zapierają tchu w piersiach.
na piłę polecam się wybrać. mi się podobała ta część jako fance, ale może dlatego że byłam podekscytowana i chciałam zobaczyć jak się wszystko skończy. minusy filmu to efekty, a raczej ich brak, mimo 3d i to, że niektóre rzeczy były rzeczywiście nielogiczne i głupie jak na FBI :P
a gdzie Ty miałeś(aś) FBI w tej części? Gibson i spółka to nie byli przecież agenci! Ich wątek był tylko w 5 i 6.
Z drugiej strony to właśnie też kolejny minus tej części.. ani słowa o tym co się stało z Perez i Ericssonem (w sensie czy ich znaleźli itp..) Hoffman ponadto pozostawił tam odciski Strahma (którego poszukiwano).. na dodatek Perez stwierdziła (choć mógł to być blef), że wszyscy wiedzą o Hoffmanie...
Tymczasem tutaj Jill przychodzi na zwykły posterunek, mówi kto był współpracownikiem Johna.. i cała w/w wątek poszedł gdzieś na bok.