Cześć. Zamierzam się wybrać jutro na Piłę. Czy warto na nią iść pomimo tego, że nie
oglądałem żadnej z poprzednich części? Czy zrozumie fabułę/nie będę mieć wrażenia iż
czegoś nie rozumiem?
Zdecydowanie odradzam.
Samą fabułę może i załapiesz od razu bo jest banalna, ale nie zrozumiesz wielu pobocznych (jakże istotnych dla całości!) wątków na podstawie samych retrospekcji, których akurat w tej części i tak jest mało. Efektów 3d po za typową dla tej techniki głębią obrazu jakiś większych też nie doświadczysz. Film raczej dla fanów serii.. tak więc wg mnie konieczność zapoznania się z treścią poprzednich części.
Nie nie idź! To trzeba oglądać po kolei bo w 7 są zdradzone szczegóły dot. wcześniejszych części. Wniosek: popsujesz sobie przyjemność oglądania poprzednich.
Mimo, że oglądałam go w południe to mało co nie usnełam.
Podobało mi się lecące mięso, ale to by było na tyle...
ale kolega evolucja pyta czy może się wybrać do kina bez oglądania poprzednich części, a nie o Twoją (jakże płytką na dodatek) opinię o filmie).
Nie ma to jak nie mieć nic do powiedzenia na dany temat, a koniecznie się odezwać.
Tak jak moi poprzednicy odradzam. Nie będziesz kompletnie wiedział o co chodzi. Jeśli jest to rzeczywiście część ostatnia, to będą tu wyjaśnienia poszczególnych wątków, więc osoby które oglądały poprzednie części nie będą się nudzić. Za to ty nie będzie mieść zielonego pojęcia co się na ekranie dzieje. Oczywiście na film możesz iść, bo nie jest on tylko jedną wielką retrospekcją i wyjaśnieniem poprzednich części. Choć jak potem będziesz chciał obejrzeć poprzednie części, to nie będziesz zaciekawiony co się dalej stanie, bo już to przecież wiesz. Opinie na temat filmu są podzielone, jedni mówią, że super inni, że chała. Jutro jak dobrze pójdzie to się sama przekonam kto ma rajcę. - oglądałam wszystkie części. |Btw. Jak chcesz iść na jakiś horror to teraz puszczają pogrzebanego, po opisach wnioskuje, że może być ciekawy.