PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42097
4,4 19 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Znajomi wyciągnęli mnie do kina na ten film i wszyscy żałowaliśmy tak wydanych pieniędzy jak i straconego czasu. Film nawet w 3D nie zrobił żadnego wrażenia i właściwie same efekty 3D były bardzo marne i znacznie poniżej oczekiwań.
Co więcej poza brakiem pomysłów (choć muszę przyznać, że kilka bardzo chorych, ale tylko na sposoby zabijania ludzi się znalazło) na fabułę, zabrakło również logiki.
UWAGA SPOILER!
Choćby w prawie końcowej scenie, gdzie główny bohater podnosi się na hakach wbitych w mięśnie klatki piersiowej. Idiotyzm, bo gdyby chwilę pomyślał to przeciągnąłby łańcuchy od tyłu pod pachami i złączył haki ze sobą przed klatka piersiową a następnie bez żadnego problemu wyciągnął by się do góry i połączył wtyczki :) Ale to chyba film wybitnie dla Amerykanów, którzy (w większości) z logicznym myśleniem mają problemy :)
Nie polecam nikomu z IQ wyższym niż 70 :)

ocenił(a) film na 9
enterius

Kolejny wielki krytyk oczywiście nie czytałeś poprzednich dyskusji

Oglądałeś jakąkolwiek część Piły? zwrot "znajomi mnie wyciągnęli" nasuwa mi odpowiedź że NIE i że poszedłeś na piłę spodziewając się jakiegoś dobrego horroru

Rację masz tylko co do efektów 3D faktycznie bardzo słabe poza tym były wepchnięte tylko żeby zgarnąć więcej ludzi do kin

Co do głównego bohatera który nie wpadł na twoje cudowne rozwiązanie

Jego żonie groziła śmierć a on był po bardzo traumatycznych przeżyciach w takich sytuacjach nie wiele osób ma możliwość jakiegokolwiek myślenia stąd też w całej serii SAW rzadko trafiają się ofiary które mają okazję wykazać się sprytem (wyjątkiem był Peter Strahm,Hoffman, oraz dziennikarz z piątki innego przypadku na ten moment nie pamiętam)

Podsumowując jeśli ktoś siedzi i wcina popcorn spodziewając się zwykłego horroru który będzie dobry nawet bez znajomości poprzednich części to niestety niczego w tym filmie nie dostrzeże

Konradla

To fakt, ale co do autora wątku nie mierz ludzi według inteligencji.

ocenił(a) film na 9
michalzawiski

??? Nie wg inteligencji? a wg czego?

Konradla

przepraszam źle to ująłem, chodziło mi oczywiscie o to żeby ludzi nie klasyfikować w ten sposób, bo to oznacza, że autor ma się za lepszego od innych..