PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42097
4,4 19 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

GAME OVER !!

ocenił(a) film na 4

Seria przez jednych uwielbiana, przed drugich znienawidzona, dobiegła końca.

Mimo iż jestem tej serii fanem nie ukrywam faktu, że wypadło to przeciętnie. Zamiast mocnego finału, siódma woda po kisielu. Szkoda…

Co prawda serię ogląda się głównie dla kolejnych zmyślnych, posuniętych miejscami do granic absurdu pułapek, to zmęczenie materiału odczuwalne już wcześniej teraz nie pozostawiło złudzeń – seria zdechła brnąc w martwy punkt.
Ileż bowiem można oglądać gościa przeciskającego się przez korytarz i zaglądającego do kolejnych pokojów, gdzie kroi się jego przyjaciół? Stary schemat zwyczajnie nudzi i nawet teoretycznie pomysłowa scena na złomowisku z frontmanem Linkin Park okazuje się być rozczarowaniem, bo zamiast porządnego cierpienia (przypomnijcie sobie ile dłuuugich minut zajmowała śmierć ludzi w poprzednich częściach) następuje kulminacja trwająca raptem kilkanaście sekund.

Game Over !! Mam nadzieję, że nowego żetonu już nikt nie wrzuci…

Moja ocena - 4/10

ocenił(a) film na 1
Grifter

Ty chyba w to nie wierzysz :) A pomyśl co to by było jakby ktoś pokusił się o remake po latach. Pewnie by wyszło jak ze "wzgórza mają oczy" tylko że zamiast 2 było by 7 jeszcze gorszych części. (tak zakładam bo zazwyczaj remake'i nie wychodzą dobrze, chociaż są wyjątki)

Grifter

chcesz zobaczyć "porządne cierpienie" to przytnij sobie ptaka rozporkiem :P (dla lepszego efektu wizualnego poleca się to zrobić przed lustrem).. z resztą sie można (przynajmniej ja) zgodzić miał być wielki finał (w sumie od V już było widać na plakatach słowo "end" w VI chyba" full circle") a wyszło... tak nie bardzo tak.. zawsze sie można pocieszać że mogło być o wiele gorzej..

skt84 - > nawet głośno nie mów o remak'u .. to byłby już mega badziew : juz widze obsade tego hitu
jigsaw - bruce willis (wyłysiałby kompletnie do tej roli)
hoffman- steven seagal (przed pojmaniem częstowałby nieszczęśnika tym swoim karate)
amanda - Julia roberts ^^
etc

ocenił(a) film na 4
zjadacz_filmow

"to przytnij sobie ptaka rozporkiem"

Nie dziękuję. W "Sposobie na blondynkę" miałem tego namiastkę. Niezbyt zachęcająca rzecz...