PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42076
4,4 19 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

http://www.youtube.com/watch?v=mcDa2R12Muo
W tym filmie gordon mówi heffnerowi, że jego rodzina (córka i żona) ginie w pożarze o którym jest mowa w Pile 5. Więc 3/4 mamy odpowiedź dlaczego to robił. Nie miał już nic do stracenia więc pomagał mu. A zresztą w jedynce w retrospekcji jak gordon słucha opowieści Amandy, gdy ona mówi że "on jej pomógł" można było zobaczyć jak gordon był tym zafascynowany.Pozdro

ocenił(a) film na 9
miko1356

Z ciekawości, co ty pijesz? Też bym chciał, ten filmik jest tak autentyczny jak zdolności manipulatorskie Johna Kramera.
1 Filmik pochodzi z innego filmu "Morderca znad Green River"
2 Pod Masz Dużymi Literami *FANMADE SCRIPT* (czyli nie prawdziwe)
3 Temat niepotrzebny i bezsensu!

użytkownik usunięty
miko1356

Myślenie nie boli... ten filmik w sieci jest już naprawdę długo

po 1 jak wspomniał Robert - przeczytaj opis filmiku
po 2 spójrz na datę uploadu..
po 3 Heffner był patologiem.. a nie psychologiem/psychiatrą.

ocenił(a) film na 6

no sory rzeczywiście mój błąd. Zwracam honor

ocenił(a) film na 9
miko1356

O i to się chwali, że przyznałeś się do błędu, nie pisząc jakiegoś głupiego komentarza z próbą wytłumaczenia się. Pozdro :)

użytkownik usunięty
Robert831231

fakt.. takich ludzi dzisiaj jak ze świeczką szukać.. na FW to już w ogóle :)

miko1356

Miko, luzik , każdemu pomyłki się zdarzają. Przyznać się do błędu OK. Tylko tym dwóm specom filmowym chyba ni krzty na godności nie ubyło by im honor zwracać a tym samymi za urazę przepraszać. Pozdro

ocenił(a) film na 1
miko1356

Heh no i słuszne 10/10 dla piły ... Amadeus 1/10... Zajebiste kryterium. Zastanawiam się tylko co cie podkusiło, żeby w ogóle brać się za ten tytuł.

ocenił(a) film na 6
skt84

Amadeusz hmm..... no cóż nie cierpie musicali. Nie oglądam ich prawie w ogóle, więc dlatego dałem tak niską ocenę. Nie uwzględniłem tego, że to film biograficzny o Mozarcie, dlatego poprawiłem na 6/10. Piła to film genialny, wg. mnie 3d było bardzo fajne (oprócz Dagena). A nawiasem mówiąc w każdy ma inny gust.

ocenił(a) film na 1
miko1356

No tak. Jednak odnosząc się do pierwszej piły, IMO średniej części, można by oczekiwać czegoś więcej od 7 części gdzie krew jest już różowa, nawet w poprzednich częściach bardziej się starali. Może i oglądam filmy typu piła, spagetti westerny, musicale, jednak kryterium oceny będzie inne dla każdego filmu a raczej gatunku. Oczekiwania wobec piły powinny być duże dlatego ocena powinna być mniejsza. Nie można nagradzać autorów za marną kontynuacje. Zwłaszcza, że fani piły mają o wiele lepsze pomysły. Nie trzeba pisać scenariusza w necie wszystko już jest. Dlaczego więc im to nie wychodzi. Zaś dla Amadeusza scenariusz napisało życie więc nie można oczekiwać tam nierealnych sytuacji.