PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42080
4,4 19 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

SPOILERY!!

Już wcześniej pisałem, że zakończenie 7 uważam za idiotyczne (tłumacząc też czemu tak sądzę).. Co mnie dziwi..

Czemu dr Gordon nie pomógł Adamowi?
Każdy przecież pamięta, że wychodząc z łazienki obiecał, że sprowadzi pomoc... oraz, że nie okłamałby go!
Na dodatek jak wiemy odpiłował sobie nogę aby ratować rodzinę.. wynika z tego wszystkiego, że człowiek mający mimo wszystko jakieś tam zasady, wartości i przede wszystkim determinację itp...

Tymczasem w końcówce 7 scenarzyści raczą nas obrazem, że zostaje kolejnym (jakby ich było jeszcze mało) pomocnikiem Jigsawa. Na dodatek nie podając przy tym jakiegokolwiek powodu. Ktoś może powiedzieć, że John mu pomógł (opatrzył itp).. to warto sobie przypomnieć złość Gordona w momencie gdy chociażby Zepp wszedł do łazienki i jego nastawienie, a raczej złość do sprawcy (błędnie wówczas uznając jego za winowajcę). Tutaj nagle staje się oddanym sługą psychopaty. Jakby było mało absurdów to na końcu jeszcze bierze sobie kolejne dwie świnki.

O ile jeszcze Amandę i Hoffmana w zupełności rozumiem.. czemu pomagali itp.. to w tym przypadku jest wg mnie kompletnie bezsensowne. Film oceniłem negatywnie, w dużej mierze ze względu na nielogiczną, a wręcz idiotyczną (jak dla mnie) końcówkę.

Zapraszam do dyskusji.

ocenił(a) film na 4

co do Adama - nie mam pojęcia.
co do Gordona jako pomocnika, jedyne co mogę wymyślić, to to że dostał szanse za zakończenie wszystkich gier, poprzez więżenie Hoffmana. Tak jak najpierw był ofiarą , potem stał się tym który będzie miał moc zamknięcia na zawsze drzwi sławnej łazienki.

No i nie przyznasz mnie racji qu3ss że ja naprawdę nie jestem żadnym Trollem dopiero tutaj w twoim temacie taki porządny Troll siedzi nie będe go wymieniał z ksywki ale kto przeczytał cały temat ten wie kto tutaj nadaję jak jakiś idiota i debil i ja napewno nie reprezentuję sobą takiego pozoimu umysłowego jak ten jegomość.Napewno nie jestem taki uciążliwy i upierdliwy jak ta osoba która dała się tutaj lepiej chyba jeszcze ode mnie wszystkim we znaki ,więc proszę się mnie nie czepiać bo ja tutaj nie szukam zaczepki ani nikogo nie obrażam i nie czepiam się jak pies psiego ogona a tutaj masz właśnie pokaz inteligencji pewnego pana który się wykazuję tutaj bardzo w usilny sposób.No więc dlaczego nie zauważysz tego i nie porównasz ze mną nap ? Czy o to ci chodziło że jak sobie założysz temat to żeby taka osoba jak włąśnie ten pode mną kilka linijek napisał swoich mądrości od których tylko ma się sensację żołądkowe?Naprawdę myślę że nawet ta osoba o której tutaj piszę domyśli się że to na jego temat jest chociaż nie mam ochoty tutaj się z nim też kłócić i sprzeczać i prowadzić dyskusję jakieś spory,tylko daję przykład że ja takich prowokacji nie robię i nie jestem taki żałosny jak ta osoba zresztą inne Trolle które tylko by się chciały kłócic i czepiac się tutaj nie zabraknie i napewno ja do nich nie należę bo nie jestem tutaj po to żeby się kłócić tak jak ten pan co każdy post jego to jakaś batalia i pojedynki toczone z innymi użytkownikami ;(.