PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42097
4,4 19 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Pomijam fabułę tego dzieła, pomijam jego walory dźwiękowe, wizualne itp. Nigdy nie byłam fanką "Pił", ale wcześniej czy później z nudów obejrzałam. Najnowszą część obejrzałam na zasadzie, że i tak kiedyś obejrzę, więc wolę zrobić to teraz. Nawiązując do tytułu. Najoczywistsze wpadki, które przyuważyłam:

- Dagen wyrywa sobie zęby, krew leje mu się z gęby strumieniami, a w następnej scenie kiedy wchodzi do pomieszczenia z żoną buźkę ma piękną i czystą. Tak samo jak drze się zawieszony na hakach. Wyrwał sobie dwa zęby a uśmiech gwiazdy filmowej,
- ucieczka najdrętwiejszej aktorki z celi, czyli Jill (nota bene bardziej drętwej niż te dwie panie już nieżywe). Sposób jej biegania na obcasach przyprawiał mnie o szeroki uśmiech,
- tu się nic za przeproszeniem kupy nie trzyma: doktorek miał bronić żonę Jigsawa, a pozwolił Hoffmanowi zabić Jill i dopiero na końcu go porwał. Nie mógł go znaleźć? :)

Czy ten film jest straszny? Raczej niesmaczny. Dla ludzi, którzy lubią sztuczne języki wystające ze zmasakrowanej czaszki, przykrótkich flaków wypadających z brzucha i spalonych ciał.

6/10

Ciekawe jest to, że nie lubisz Piły, a film oceniasz jako niezły

Ja treść nagrania zrozumiałam jako prośbę o zemstę na Hoffmanie gdyby Jill stała się jednak krzywda.
Gordon nigdy nie miał ambicji by być jak Jigsaw. Z niepełnosprawnością miał kiepskie szanse w starciu z Hoffmanem , jakich środków miałby użyć dla bezpieczeństwa Jill a zarazem ukrywać współudział skoro właściwie Hoffman nie uczynił Jill jeszcze nic a nawet wydostał się z pułapki ? ALGORYTM :)
Był na pewno - obserwowany i przez Gordona i dwójkę zamaskowaną bo sam w walce z Hoffmanem mógł użyć tylko brzydkich wyrazów :)
Hoffman cały czas miał szanse działać dalej dopóki nie zrewanżował się Jill.