Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42225
4,2 12 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Nierozumiem !

ocenił(a) film na 5

Gdy w "Pile 2" Amanda i Daniel uciekali przed Xavierem weszli do pomieszczenia w którym poprzedniej części przebywali Adam i Dr.Gordon zobaczyli tam ich gnijące ciała z uciętymi nogami ,a w tej części Dr. Gordon żyje !.To jakiś żart ! .Tą "Piłę" robią chyba na siłę !.Na czwartej części powinni zakończyc całą serię .Po piątce z "Piły" zrobił się serial .

ocenił(a) film na 7
Dymiano

Jeśli dobrze pamiętam były to zwłoki Zeppa i Adama, a nie dr Gordona:)

ocenił(a) film na 7
rotmistrz1984

właśnie, doktor przeżył

ocenił(a) film na 10
Dymiano

Po doktorze pozostała tylko stopa ;]

ocenił(a) film na 8
Dymiano

Obejrzyj uważniej. W Pile nie ma luk w fabule.

ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

W pile jest mnóstwo luk w fabule.

ocenił(a) film na 8
Elmo_Is_Dead

Niby gdzie?

ocenił(a) film na 8
Elmo_Is_Dead

Tylko nie zapomnij, że luka w fabule to nie to samo co naciagana fabuła, bowiem
[SPOILER]
to, że doktor Gordon pomagał Jigsawowi jest naciagane w chuj.

ocenił(a) film na 3
waldeck

Zgadzam się z waldeckiem. Jakoś nie wyobrażam sobie doktora Gordona jako pomocnika Jigsaw'a, patrząc w jakim stanie psychicznym kończył w części I "Piły" i jaki zdeterminowany był żeby wrócić do rodziny :)

ocenił(a) film na 8
Kresalck

Amanda też przeżyła a zaczęła pomagać Jigsawowi poza tym nie znamy losów rodziny Gordona i może to właśnie oni byli powodem dlaczego Gordon pomagał Jigsawowi. Na przykładzie Amandy widać jak gry zmieniają postrzeganie przez ludzi życia i otaczającego świata

ocenił(a) film na 1
Elmo_Is_Dead

Poczytaj sobie na forum. Te wszystkie pytania i wątpliwości widzów myślisz że skąd się biorą? Jest to żywy dowód na to że fabuła Piły jest dziurawa jak ser szwajcarski.
I zgadzam się z tym że zidiociały Robin Hood jako pomocnik Jigsaw'a jest naciągnięty jak gumka od majtek na hełmie Macieja Zegarskiego.

ocenił(a) film na 8
Elmo_Is_Dead

no tak tylko większość argumentów to coś w stylu "głupie bo tak" albo " nie oglądaj daj 1" Podaj mi choć jedną lukę w fabule

ocenił(a) film na 8
Little_Jacob

Jestem fanem piły, ale oto ta luka:
W części pierwszej Tapp i Sing gonią człowieka w kapturze, którs znich w niego strzela, trafia, ale koleś biegnie dalej. W chwilę później Sing jest zmasakrowany przez wiszące obrzyny. O ile dobrze pamiętam, w którejś z części okazuje się, że człowiekiem w kapturze był John Kramer. Brednie - jak Kramer mógł być w dwóch miejscach jednocześnie ( leżał w łazience z Adamem i Gordonem i przy okazji uciekał Tappowi i Singowi)?

użytkownik usunięty
waldeck

No to żeś się nie popisał.. obejrzyj sobie raz jeszcze film, zauważysz że scena pościgu za Jigsawem, o której mówisz to retrospekcja

Luk jest za to wiele - kilka wątków, do których nie wrócono/pominięto, m.in. to, że sprawę Hoffmana wcześniej prowadziło FBI (gdzie ponoć wszyscy o nim wiedzieli), teraz nagle przejął wszystko zwykły Police Department, na dodatek 3 agentów FBI wcześniej zniknęło i o tym też cisza.

ocenił(a) film na 5

No ,nie wiem to chyba był Adam i dr.Gordon .Jaki Zepp ??????????????????????????? kto to w ogóle jest ?

użytkownik usunięty
Dymiano

mówisz do mnie czy koło mnie?

ocenił(a) film na 8

Sądzę, że jest to powiązane z akcją filmu bo nie wiemy ile czasu minęło od końca VI do VII ( chyba dość niewiele) Co do sprawy to mogło ja prowadzić i FBI i police departament. O Hoffmanie wiedział ericson strahm i perez a nie ma powiedziane, że wszyscy. Inaczej wczesniej by go zaaresztowali

użytkownik usunięty
Little_Jacob

Nie zmienia to faktu, ze jest to spora luka.
FBI i PD razem śledztwo? Ciekawe..gdyż jak federalni coś przejmują nikt inny nie ma prawa zajmować się daną sprawą. Przynajmniej tak jest normalnie, chyba że robi się coś na własną rękę lub FBI prosi o wsparcie (jak w przypadku Saw6, Ericsson - Hoffmana, ale to raczej było w innym celu :) Zresztą ani słowa o zniknięciu w/w trójki, a właściwie dwójki.. bo sprawa Strahma była już praktycznie jasna.. ale jakby nie patrzyć.. Mark wykończył Ericssona i Perez, zostawiając tam jego odciski.. też ani słowa.. za to na siłę wrzucono wątek z przeszłości (Hoffman Gibson) - bądź co bądź ciekawy.. ale debilnie (jak prawie wszystko w tej części) zakończony

ocenił(a) film na 10
Little_Jacob

Akcji Piły VII zaczęła się od razu po wydarzeniach z Piły VI. Jednak wcześniej była pokazana retrospekcja ja Gordon przeżył.

ocenił(a) film na 8
Michal1996

Wiem widziałem film ale nie wiesz czy minął dzień czy tydzień

ocenił(a) film na 8
waldeck

to było przed tym jak porwał doktora przecież ten był przesłuchiwany

ocenił(a) film na 5
Little_Jacob

W takim razie może kiedyś obejrzę

ocenił(a) film na 6
Dymiano

jak ty oglądałeś piłę, że nie wiesz kto to Zepp?! To jest ten, który porwał rodzinę Gordona i był podejrzany, że jest Jigsaw ' em.

ocenił(a) film na 9
miko1356

To jest kolejny niepokonany krytyk Piły

A co do luk w fabule to ich nie ma

Dr Gordon + Jigsaw = Syndrom Sztokholmski (Jigsaw przez jakiś czas zajmował się rehabilitacją nogi Dr Gordona a więc spędził z nim trochę czasu a pamiętajmy że Jigsaw przekonałby nawet Hitlera do przejścia na Judaizm)

ocenił(a) film na 6
Konradla

Trochę nie zrozumiałem, mówisz, że ja jestem krytykiem Piły?? Bo jeśli tak to jesteś w błędzie, gdyż uwielbiam Piłę i zawsze będę sądził, że ten film to arcydzieło, a jeśli nie to cię źłe zrozumiałem.

ocenił(a) film na 9
miko1356

Ja mówiłem o Dymiano żeby wytłumaczyć ci dlaczego glądał Piłę i nie wie kto to Zepp (genialny motyw muzyczny którego twórcą jest Charlie Clouser nosi nawet nazwę Hello Zepp)