Gdy w "Pile 2" Amanda i Daniel uciekali przed Xavierem weszli do pomieszczenia w którym poprzedniej części przebywali Adam i Dr.Gordon zobaczyli tam ich gnijące ciała z uciętymi nogami ,a w tej części Dr. Gordon żyje !.To jakiś żart ! .Tą "Piłę" robią chyba na siłę !.Na czwartej części powinni zakończyc całą serię .Po piątce z "Piły" zrobił się serial .
Tylko nie zapomnij, że luka w fabule to nie to samo co naciagana fabuła, bowiem
[SPOILER]
to, że doktor Gordon pomagał Jigsawowi jest naciagane w chuj.
Zgadzam się z waldeckiem. Jakoś nie wyobrażam sobie doktora Gordona jako pomocnika Jigsaw'a, patrząc w jakim stanie psychicznym kończył w części I "Piły" i jaki zdeterminowany był żeby wrócić do rodziny :)
Amanda też przeżyła a zaczęła pomagać Jigsawowi poza tym nie znamy losów rodziny Gordona i może to właśnie oni byli powodem dlaczego Gordon pomagał Jigsawowi. Na przykładzie Amandy widać jak gry zmieniają postrzeganie przez ludzi życia i otaczającego świata
Poczytaj sobie na forum. Te wszystkie pytania i wątpliwości widzów myślisz że skąd się biorą? Jest to żywy dowód na to że fabuła Piły jest dziurawa jak ser szwajcarski.
I zgadzam się z tym że zidiociały Robin Hood jako pomocnik Jigsaw'a jest naciągnięty jak gumka od majtek na hełmie Macieja Zegarskiego.
no tak tylko większość argumentów to coś w stylu "głupie bo tak" albo " nie oglądaj daj 1" Podaj mi choć jedną lukę w fabule
Jestem fanem piły, ale oto ta luka:
W części pierwszej Tapp i Sing gonią człowieka w kapturze, którs znich w niego strzela, trafia, ale koleś biegnie dalej. W chwilę później Sing jest zmasakrowany przez wiszące obrzyny. O ile dobrze pamiętam, w którejś z części okazuje się, że człowiekiem w kapturze był John Kramer. Brednie - jak Kramer mógł być w dwóch miejscach jednocześnie ( leżał w łazience z Adamem i Gordonem i przy okazji uciekał Tappowi i Singowi)?
No to żeś się nie popisał.. obejrzyj sobie raz jeszcze film, zauważysz że scena pościgu za Jigsawem, o której mówisz to retrospekcja
Luk jest za to wiele - kilka wątków, do których nie wrócono/pominięto, m.in. to, że sprawę Hoffmana wcześniej prowadziło FBI (gdzie ponoć wszyscy o nim wiedzieli), teraz nagle przejął wszystko zwykły Police Department, na dodatek 3 agentów FBI wcześniej zniknęło i o tym też cisza.
No ,nie wiem to chyba był Adam i dr.Gordon .Jaki Zepp ??????????????????????????? kto to w ogóle jest ?
Sądzę, że jest to powiązane z akcją filmu bo nie wiemy ile czasu minęło od końca VI do VII ( chyba dość niewiele) Co do sprawy to mogło ja prowadzić i FBI i police departament. O Hoffmanie wiedział ericson strahm i perez a nie ma powiedziane, że wszyscy. Inaczej wczesniej by go zaaresztowali
Nie zmienia to faktu, ze jest to spora luka.
FBI i PD razem śledztwo? Ciekawe..gdyż jak federalni coś przejmują nikt inny nie ma prawa zajmować się daną sprawą. Przynajmniej tak jest normalnie, chyba że robi się coś na własną rękę lub FBI prosi o wsparcie (jak w przypadku Saw6, Ericsson - Hoffmana, ale to raczej było w innym celu :) Zresztą ani słowa o zniknięciu w/w trójki, a właściwie dwójki.. bo sprawa Strahma była już praktycznie jasna.. ale jakby nie patrzyć.. Mark wykończył Ericssona i Perez, zostawiając tam jego odciski.. też ani słowa.. za to na siłę wrzucono wątek z przeszłości (Hoffman Gibson) - bądź co bądź ciekawy.. ale debilnie (jak prawie wszystko w tej części) zakończony
Akcji Piły VII zaczęła się od razu po wydarzeniach z Piły VI. Jednak wcześniej była pokazana retrospekcja ja Gordon przeżył.
jak ty oglądałeś piłę, że nie wiesz kto to Zepp?! To jest ten, który porwał rodzinę Gordona i był podejrzany, że jest Jigsaw ' em.
To jest kolejny niepokonany krytyk Piły
A co do luk w fabule to ich nie ma
Dr Gordon + Jigsaw = Syndrom Sztokholmski (Jigsaw przez jakiś czas zajmował się rehabilitacją nogi Dr Gordona a więc spędził z nim trochę czasu a pamiętajmy że Jigsaw przekonałby nawet Hitlera do przejścia na Judaizm)
Trochę nie zrozumiałem, mówisz, że ja jestem krytykiem Piły?? Bo jeśli tak to jesteś w błędzie, gdyż uwielbiam Piłę i zawsze będę sądził, że ten film to arcydzieło, a jeśli nie to cię źłe zrozumiałem.