Proszę powiedzcie mi czy warto iść na tę część piły? Jak wypada "ona'' w stosunku do tych
poprzednich .Dodam ,że ogólnie wcześniejsze części mi się podobały(oczywiście
2pierwsze były najlepsze - świerzy pomysł ,dobre wykonanie i celowościowość
fabuły).Drugie pytanie dotyczy efektów specjalnych. Czy były one częstym "gościem" w filmie
,czy były dobrze zrobione a ich efekt był według Was zadowalający. Proszę o pomoc i szybką
odpowiedz na nurtujące mnie pytania! Bo myślę czy wybrać się na ten film do kina .Z góry
dziękuje ;)
Jak na moje przy poprzednich częściach wypada bardzo słabo... Ale to zależy też czego oczekujesz od tego filmu, bo jeżeli dobrej fabuły, wyjaśnień to nie wiem czy Ci się podoba. Jeśli jednak oczekujesz flaków i makabry to na pewno nie będziesz zawiedziona. Efekty 3D nie są zadowalające. Było tylko kilka takich momentów że czułam, że to 3D. Jak na moje przereklamowane, a szkoda bo bardzo uwielbiałam całą serię. Koniec był w miarę fajny.
Dziękuje ,że odp. na moje pytanie. Byłam w kinie. Mnie film się ogólnie spodobał. Uważam ,że były gorsze części "Piły" .Było parę fajnych pomysłów i ciekawych rozwiązań chociażby początkowa scena z niewierną dziewczyną, pomysł z podszyciem się Bobby-ego pod osobę ,która pokonała piłę i danie mu możliwości udowodnienia tego;), jak również sam tekst Johna na promocji książki Bobby-ego ,że on zdjęcia nie chce bo przecież już się poznali. Sam koniec choć naciągany to nawet zaskakujący(Chodzi mi o to ,że dr Gordon był pomocnikiem Piły)Podobało mi się ,że zakończyli 7-ke tak jak 1 -ke czyli zamknięciem w piwnicy z hasłem :" Game is over" .Mimo całego zamieszania w kolejnych odsłonach sadze ,że i tak w miarę dobrze udało im się zakończyć całą serię. Wyrzucenie piły symbolizowało prawdopodobnie zakończenie tej"zabawy". Teoretycznie i tak mogliby zrobić kolejną serię z Gordonem, jego dziećmi czy wnukami. I choć również jestem fanką piły sądzę ,że lepiej jak 7- ma odsłona - będzie ostatnią -bo jak mówią :"co za dużo to nie zdrowo" Film podobał mi się ze względu na pomysł i psychologię choć niektóre "narzędzia psychopaty" były b. pomysłowe. W tej części było za dużo flaków i rzeźni. Chwilami musiałam przysłonić oczy bo to było obrzydliwe. I właśnie to poza paroma małymi zastrzeżeniami najbardziej nie podobało mi się w tej odsłonie "piły" i psuło cały efekt. Propos efektów 3D faktycznie słabo. Mogli bardziej się postarać. Chyba taki był ich zamysł ,żeby być blisko i tyle. Już kończę .Ostatecznie film oceniłam na dobry ale waham się nad niezły. Pozdrawiam!!!