Po obejrzeniu Piły 3D w kinie muszę stwierdzić, że film jest średni, ma więcej minusów niż plusów; Więc:
- Efekty 3D - słabe, najlepsze były w reklamie przed filmem xDD
- pościg Hofmanna za Jill - co to miało być - Kill Jill??? Kompletnie nie w stylu Piły
- PRZEDE WSZYSTKIM o co kaman z tym, jak Hoffman zabija policjantów, żeby Kill Jill?? Złamali zasady Jigsawa, kompletnie bez sensu.
- za mało Jigsawa!!!
- zabicie Jill przez Hofmanna
+ sen Jill - kiedy Hofmann ją złapał nawet się wystraszyłam xDD
+ zakończenie
+ scena z Chesterem xD
I TO BY BYŁO W SKRÓCIE NA TYLE. Pozdrawiam xD
film ma trochę minusów, ale i tak plusy sprawiają, że minusy przy nich bledną :)
-co do 3D się zgodzę w pełni
-pościg Hoffmana za Jill też się zgadzam, chociaż rozumiem jego motywy (ale ich nie popieram, bo byłam po stronie Jill)
-Hoffmanowi coś za szybko poszło z tymi policjantami i w ogóle dlaczego tylko 2 osoby pilnowały Jill?! i dlaczego Gibson pojechał do tej całej kryjówki Hoffmana? nawet ja wiedziałam, że Hoffman zastawił tam pułapki, więc gość z FBI już w ogóle powinien się domyślić (to było nielogiczne)
-za mało Jigsawa - bez niego to całe 'testowanie' ludzi nie ma głębszego sensu
-zabicie Jill przez Hoffmana - myślałam, że Jill jakoś się uratuje i będzie większe zaskoczenie, np. że nagle okaże się, że Jigsaw przez cały ten czas żył, a w poprzednich częściach posłużył się bratem bliźniakiem/sobowtórem, żeby zmylić policję, chociaż to, że Dr Gordon załatwił Hoffmana też było ok, przynajmniej wiadomo, że nie uszło mu to na sucho :)
generalnie film był świetny. byłam na maratonie w silver screen, a kiedy ogląda się bezpośrednio część po części to są naprawdę niezłe emocje
Wyrażam się niejasno? Podobno potrafisz czytać ze zrozumieniem. Stoi przecież czarno na białym.
Ja nie potrafię czy ty nie potrafisz tej subtelności dostrzec?
A po za tym nie odnosisz się do argumentu tylko co najwyżej do uzasadnienia. Sam stworzyłeś argument do którego z kolei ja się odniosłem stwierdzając fakt. Kapiszczi?
Jemu chodziło wcześniej o to co napisałeś powyżej
"Zabice Jill moim zdaniem jest plusem. Złamała reguły gry"
W jakim sensie jest to plus? Jest to plus dla fimu czy przekładasz swoje przemyślenia
poza film, do rzeczywistości?
Czy gdyby to nie był film, tylko autentyczne wydarzenie, to powiedziałbyś to samo?
Cytuję:
"Zabice Jill moim zdaniem jest plusem. Złamała reguły gry"
Dlatego tylu użytkowników ciebie krytykuje.
Zabicie Jill wiadomo zę jest plusem filmu odniosłem się do autora wątku. Uważam , że Jill zasłuzyła sobie, a złamanie reguł gry Johnn'a wiadomo czym sie kończy
Właśnie o to chodzi, czasem piszesz tak, że można twe słowa odebrać dwojako. Może od czasu do czasu podkreśl, że chodzi ci o film, a nie o życie realne - że w realu byłbyś temu przeciwny.
Mam takie same wrażenia przedchwila obejrzałam w kine 3D ;) lepsza by była wersja 8 bitowa :D
-zabicie detektywa i policjantów nasuwa sie pytanie WHY?
-dlaczego zginął Bobby przecież dawał rade?
-za mało jigsawa
kompletnie nie wiem o co chodzi z Jill
+scena jak Jigsaw rozmawie z Bobbym fajny metaforyczny przekaz :D
+zakończenia ale kim sa pozostałe 2 zamaskowane postacie dowiemy się w Pile 18 albo i dalej :P
+zakończenie z gordonem ale chyba sie troche zmienił
i to chyba tyle zapraszam też wszystkich do komentowania mojego posta o Pile 3D :D