"Pokażemy ludziom to samo 20 razy, oni i tak to kupią"
I proszę mi nie mówić że to jakaś ciągłość fabularna i tak dalej, bo od tej strony i tak ta seria to straszna bieda, a całą "intryge" można było pokazać w góra 3 częściach, nie wspominając już o tym że prawie każda część do bólu przypomina inne. Na głupocie też można zarabiać :)
Brawo! Dokładnie o to mi chodzi.
Dlatego śmieszy mnie gdy ktoś doszukuję się przesłania w tym filmie :|
"Pokażemy ludziom to samo 20 razy, oni i tak to kupią"
7 nie 20, ponad 20 to było Bondów, a poza tym więcej było np Piątku 13, Halloween, a mogę się założyć że Szybcy i wściekli też dogonią Piłe :) Więc to takie narzekanie żeby ponarzekać prawda ?;)
Dlatego śmieszy mnie gdy ktoś doszukuję się przesłania w tym filmie :|
Mnie śmieszą ludzie, którzy twierdzą że będzie 8 część :P
Śmieszni są też ludzie, którzy zamiast wymyślić swój własny nik dopisują sobie literkę na końcu i podszywają się po innych użytkowników.
ty jesteś najśmiejszniejszy. dużo się wymądrzasz, umiesz tylko krytykować. A umiesz doceniać swoje życie? bo jak narazie widzę nie bardzo...
śmieszą mnie takie zjeby jak ty, które są ograniczone do harrego pottera jak ty. Ciągną tą piłe tylko dlatego, że nie ma już thrillera, gore, który mógłby im dorównać. Jak Bonda było z 10 części to było dobrze tak?
Skoro jesteśmy przy temacie co kogo śmieszy to mnie rozbawił fakt że przepowiedziałem nadejście kogoś takiego jak ty
Ta dyskusja będzie trwać latami zarzucał serii SAW to samo co setki użytkowników wcześniej i gadanina rozpocznie się od nowa
Piły nie różnią się od siebie? oglądałeś jakąkolwiek? albo inaczej czy oglądałeś WSZYSTKIE?
Całość można pokazać w 3 częściach? poszukałem kilku informacji wykonałem kilka prostych obliczeń i wyszło mi że czas trwania wszystkich części (1-7) sumuje się na ok: 633minuty (swoją drogą mogli by wpuścić za rok do kin 33 minutowe uzupełnienie serii i wyszło by nam 666)
Dzieląc te liczbę na 3 części wychodzi nam że każda z nich musiała by mieć średnio 211 minut= co daje nam średnią w przybliżeniu 3,5 godziny na JEDNĄ część nawet nakręcenie wszystkiego w 5 częściach daje wynik przybliżony do 2 godzin 11 minut
a tak rozlokowano wszystko na 7 części każda kończyła się tak że już nie można się było doczekać kolejnej i wszystko było dobrze
Co do różnorodności serii i jej motywów psychologicznych to
http://www.filmweb.pl/film/Pi%C5%82a+3D-2010-533274/discussion/Wsp%C3%B3%C5%82cz uje+osobom%2C+kt%C3%B3rym+ten+film+si%C4%99+podoba%C5%82+Intelektualna+bieda..., 1494368?page=1
Moja wypowiedź na ten temat jest 11-stą z kolei więc jeśli chcesz cokolwiek podważyć w Pile to najpierw musisz podważyć mnie
Powodzenia
Szczerze? Nie chcę mi się nad tym rozwodzić. Trochę smutnawe co niektóre riposty, do 20 można dodać sobie cudzysłów, a co zabawy w minuty, to nie bierzcie wszystkiego tak dosłownie. Obejrzałem wszystkie części, na 2 byłem nawet w kinie. Ogólnie chodzi mi oto że wieje to nudą strasznie, a prawie każda część to dokładnie taki sam schemat. Lubię jedynkę, dwójkę nawet też. I fakt może na początku miało to jakiś tam sens, że płaci się za niedocenianie życia, mówiąc w skrócie. Nikt nie wmówi że musiało się to tyle ciągnąć, sukces komercyjny przede wszystkim. Co do ostatniej części, bo w końcu tutaj temat założyłem, jakąś tam klamrę z 1 częścią to zapina, ale poziom słaby i wyjątkowo taśmowy. Nie doszukuję się żadnego głębszego przesłania bo wiadomo o co chodzi, głownie o flaki :) Ponarzekać se mogę, taka moja opinia. Porównania do Bondów nie będę nawet komentować :D Pozdro.
Głównie o flaki to może chodzi tobie ale osoby które znają się na Pile oglądają ten film z powodów które opisałem
Ponarzekać możesz ale Piła zarabia na głupocie osób które idą na ten film bo myślą że to Horror
Oraz na inteligencji osób które patrzą na piłę jak na Thriller psychologiczny
No i do tego na osobach które po prostu nie mają co robić chodzą na Piłę a później narzekają jacy to ludzie są głupi że doszukują się w tym sensu