Najbardziej śmieszą mnie ci którzy piszą ,że Piła nie jest horrorem i uważają się przez to za największych znawców kina.
Otóż odpowiem wam "znafcy".
Piła jest horrorem i to w dodatku bardzo słabym.
Na filmwebie jest napisane że Piła to horror.
W necie szukam i jest napisane ,że horror.
Dla mnie jesteś żadnym autorytetem. Twoje zdanie jest dla mnie gówno warte.
Powiedz mi dlaczego tak się wymądrzasz? jesteś pięknym znafcom filmowym?
Czy jestem piękny? Tego nie oceniam. Czy jestem znawcą? W porównaniu do ciebie tak. Stanowcze tak. Czy jestem autorytetem dla ciebie? Jak już powiedziałeś nie, bo takie dzieci jak ty albo nie wiedzą, a jak wiedzą to nie uznają nikogo w roli autorytetu. Dlaczego się wymądrzam? Ja po prostu obalam twoje wypowiedzi stylizowane do roli argumentów (cóż nie wychodzi ci to). Powiedz mi co ty robisz? Wymądrzasz się. Albo nie zaraz próbujesz ale ci nie wychodzi. Kolejnym postem udowodniłeś jakim jesteś człowiekiem. Słownictwo rodem z rynsztoka. Kolejne biedne dziecko mocne w gębie ale tylko w necie. Aha i jeszcze coś zajrzyj czasem do książek dzieciaku, bo internet dosyć często się myli.
Czytaj całego posta a nie tylko kawałek i ze zrozumieniem jeśli można. Starałem się pisać prostym językiem, abyś mnie zrozumiał. Powiedziałem, że tego nie ocenię bo moje zdanie byłoby dość subiektywne (trudne słowo? sprawdź w słowniku), jeśli chodzi o to zagadnienie. Kolejny dowód na twą niedojrzałość.
ale ty biedaku przezywasz tą piłe.. co sie teraz z tobą mega!-trollu stanie skoro przestaną ją kręcić..już całkowicie nie będziesz miał gdzie dać upust swoim skrzywionym emocjom.. w sumie jest tu kilku takich zgredów wiec może założycie fanclub sierotki marysi i będziecie sie lizać po torbach :))))) -- wiem wiem ciut mnie poniosło
Człowieku. Wszystkie filmy oceniasz na 10/10. Twoje zdanie jest również NIC nie warte.
Powinienem ten post zacząć od "Małpo" ,tak mi się wydaję.
A ty powinieneś zmienić swój nick na "Zjadacz_kału"
supernatural trollu poczytaj sobie czym się różni thriller od horroru, może wtedy coś dottrze do ciebie. Piła jest thriller'em, czy tego chcesz czy nie. Dla mnie nic warte jest zdanie człowieka, który twierdzi że Marlon Brando zagrał Ala Capone w Ojcu Chrzestnym.
wszystkie czyli aż kilka ? to jest jakis problem dla ciebie ? lecz się ! miło że sobie wyrobiłes opinie że wszyscy sie liczą z tym co piszesz :) (masz własny swiat fantazji ale fajnie).. chyba sie jednak pare ewenementów znajdzie :|...trzeba być nieźle zamulonym żeby poł życia spędzać w temacie filmu którego sie nie cierpi(może naucz sie 3mać mocz podczas takich filmow) ... n dodatek jeszcze te twoje lipne prowokacje...ehh ..szkoda prądu.. siedz sobie w temacie titanica tam cie nikt nie skrzywdzi :) /wiekszosc ludzi ma w dupie czy saw to jest horror czy dramat czy komedia (a juz na bank wszyscy co taki wybitny krytyk na ten temat sadzi jak ty)..po prstu to lubią wiec odpusc sobie t a całą błazenade
Teraz próbujesz udawać dojrzałego.
Wydaje ci się ,że jesteś pięknym hardcorowcem ,bo nie brzydzisz się brutalnych scen z piły.
Ja umiem trzymać mocz podczas takich filmów ,ale obrzydza mnie to ,że takim zwierzętom jak ty takie sceny sprawiają przyjemność. Myślisz ,że kreowanie się na psychopatę w dzisiejszych czasach jest modne?
nie musze udawać jak coś..po prostu nie robi to mnie wrażenia.."przyjemnosc" to mam co sobote :) i nie chodzi tu o piłe :).. wali mnie moda..gdybym próbował być modny to byłbym toba krytykując coś co sie innym podoba aby zaistnieć.. wyjdz!
sorry ze to napisze ale dal mnie trzeba być po prosry debiulem aby tak sie"poswiecać" dla czegos co sie uważą za zwykły shit
tu chodzi o pieniądze i tyle. Jak chcesz obejrzeć coś od posranych twórców postaw na japońskie horrory.
Skąd ta złość w Tobie mały Jakubie?
Nabiłeś tu więcej postów niż ja i ktokolwiek inny.
Nie przelewaj swojej złości z życia na filmweb
Supernatural tobie się na prawdę jeszcze chce wypisywać te swoje bzdury ?
Idź może się prześpij , zjedz coś
Może się zdziwisz ale poza twoim mieszkaniem jest całkiem spory kawałek świata
Pospaceruj trochę
na początku będziesz się bał tej ogromnej przestrzeni ale za to jak już się przyzwyczaisz będziesz mógł radośnie merdać :)
Kto wie może nawet przestaniesz pisać głupoty ?
WARTO SPRÓBOWAĆ :)
Napisanie posta zajmuje mi minutę. Resztę czasu poświęcam na spacery ,sport ,randki ,przyjaciół.
Zazdrościcie mi życia, co nie?
Ja nie bardzo. Pewnie ciasno Ci w tym Pokeball'u. Ciąglę piszesz słowo "piekny" chyba masz jakieś problemy z akceptacją swojego wyglądu skoro tak nadużywasz tego słowa, ogólnie wydajesz się być kimś z problemami egzystencjalnymi. A piła to thriller-gore: http://www.amazon.com/The-Best-GORE-THRILLER-Movies/lm/R1UZ6JTQPHB0BT
A teraz idź pobiegać na łąke z Ashem, Brokiem i ch*j wie z kim tam jeszcze masz te randki.
No nie możliwe! Wiesz może cię to zdziwi ale moje życie także nie polega na gniciu przed kompem także nie mam ci czego zazdrościć
Spacery od pokoju do kuchni
Randki z wirtualną Magdą
Sport w Fifie
Przyjaciele? raczej wątpię nikt by z tobą nie wytrzymał
Nie zazdroszczę ci takiego życia
Powiem ci tak.
Osoba która daje pile 3D ocenę 9/10 wkładam do worka " Tępak /ewentualnie gimnazjalista"
złość? Ależ skąd. Spójrz sobie na posta gdzie napisałeś, że moje zdanie jest gówno warte, a zjadacz filmów jest nikim itp. Napisałeś je wyżej taka mała podpowiedź. I kto tu się złości? Moje wypowiedzi nie zawierają ani odrobiny złości. Nie wiem czy o zauważyłeś ale tytułowanie cię np psychologiem itp to czysta ironia.
ja do takiego samego wkładam osobe, która nie oglada nie czyta ze zrozumienie, wyzywa I DAJE 1/10 FILMOWI, KTÓREGO NIE WIDZIAŁA
horror to odmiana fantastyki polegająca na budowaniu świata przedstawionego na wzór rzeczywistości i praw nią rządzących po to, aby wprowadzić w jego obręb zjawiska kwestionujące te prawa i nie dające się wytłumaczyć bez odwoływania się do zjawisk nadprzyrodzonych. Różnica między horrorem a thrillerem polega na tym, że w thrillerze zagrożenie ma charakter realny (np. przestępca, epidemia).
a więc nie masz racji drogi autorze a plujesz się.... najbardziej
piła to thriller!!!! zasadnicza różnica między horrorem a thrillerem jest taka, że w horrorze mamy do czynienia z siłami nadprzyrodzonymi, w thrillerach zabijaja ludzie.
Osły i lenie ! Zlikwidujmy egzamin maturalny mamy wszak WIKI ! Myśleć nie trzeba.
Dobra, porównajmy w źródle obciachu to co bezmyślnie wobec SAW kopiujecie :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pi%C5%82a_%28film%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Saw_%28film%29
Skąd rozbieżność ? Ja wiem, chociaż najmniej mnie interesuje czy ja oglądałam naprawdę horror czy thriller.
Ale przecież w pile występują siły nadprzyrodzone!
Podaje przykład.
W drugiej części przykładem nadprzyrodzonej głupoty bohaterów jest fakt ,że byli zamknięci w budynku w którym okna były zabite deskami ,a oni nawet nie spróbowali wyważyć tych desek. Zamknięty z nimi był tam jeden osiłek. Podejrzewam ,że bez większych problemów dał by rade to zrobić.
Tak więc piła to horro
Ale Ty się chłopie pogrążasz.. Zjawiska nadprzyrodzone(Paranormalne), duchy, wilkołaki, wampiry, to są bohaterowie horroru. Piła to thriller przyjmij to wreszcie do wiadomości
Wiem co to znaczy paranormalne.
Spójrz na mój nick.
W tym filmie występuje nadprzyrodzona głupota.
sam reprezentujesz nadprzyrodzoną głupotę. Chyba jednak nie wiesz co to są zjawiska paranormalne, skoro według ciebie Piła to horror.
ty naprawdę nie masz nic lepszego do roboty poza prowokowaniem ludzi swoją głupotą. Te wszystkie twoje wypowiedzi o marnym życiu użytkowników filmwebu, to idealizowanie własnego życia to gówno prawda. Po twoich wypowiedziach widać, że to ty nie posiadasz czegoś takiego jak życie towarzyskie. Wypisujesz te wszystkie głupoty i co masz się za jakiegoś filozofa? Weź dzieciaku posłuchaj mojej rady i wyjdź na świeże powietrze albo przeczytaj jakąś ambitną książkę to może ta głupota wyparuje z twojej czaszki
Ogarnij chłopie swoje życie ,bo żałosny jesteś.
Na powietrze wychodzę często i książki też czytam.
Dureń jesteś.
Ja nie muszę nic ogarniać, moje życie jest poukładane. Gorzej jest z tobą. Dużo gorzej. Świeże powietrze to ty za oknem widzisz a książki czytasz tak ambitne jak instrukcja pralki do prania. Gdybyś był oczytanym człowiekiem to po pierwsze nie używałbyś trywialnych sformułowań takich jak "żal" i nie sądzę, że wypisywałbyś wtedy takie bzdury chyba, że z ciebie ciężki przypadek jest. Ponadto twoja pseudoargumentacja, polegająca na odwracaniu kota ogonem i obrażaniem wszystkich dookoła, oraz próba udawania dojrzałego człowieka , świadczy jak prymitywną jednostką jesteś
Szkoda mi Ciebie. Pewnie czujesz się lepiej, jak tak wszystkim nawrzucasz, pewnie twój wymyślony świat nabiera kolorów a ty stajesz się Super i jesteś piękny. Moja rada jest taka umyj okna, bo są tak ujebane, że światło nie ma jak się przedostać do twojego pokoiku, następnie otwórz je i oddychaj. Może nie jest za późno i trochę tlenu doleci do twojego móżdżka.
Widać, że nie oglądasz filmu dokładnie.
1) Oni nie są małpami rzeby wychodzić przez okno tak jak ty.
2) Dlatego poszli do drzwi wyjściowych, a po ich rozwaleniu zobaczyli, że za nimi znajdują się jakieś stalowe kraty.
3) W przeciwieństwie do Ciebie domyślili się, żę to samo jest z oknami.