W wielu postach pojawia się sugestia, że wyrzucenie piły przez Gordona sugeruje zakończenie krucjaty. Ja odebrałem to inaczej. On wyrzucił piłę tylko aby pozbawić Hoffa szansy, widać to w szelmowskim usmieszku doktorka. Hoff przecholował w zabijaniu, w swoich psychicznych grach bez mozliwości przeżycia ani resocjalizacji. Hoff nie zasłużył na żaden test, on po prostu musiał już umrzeć ( no chyba że złamie sobie nogę jak Eric;). Jego kara była symboliczna, jak smierć Adama.
No i oczywiście że to nie koniec:) Przecież John mówił coś takiego, że Gordon, oprócz zajecia się Jill ma przejąć jego dzieło, jego schedę. temu pokazał mu wszystkie kryjówki:)
na nastepną część co najwyżej musimy zaczekać 2 lata;)
Ps. I Jigsaw nie jest najbardziej złożoną postacią w historii kina;) Owszem, jest ciekawy, ale równie tajemnicze są czarne haraktery choćby z Lost;);)
Owszem Hoffman został ukarany i wyrzucenie piły było również pozbawieniem go możliwości ratunku jednak to nie wyklucza symboliki tego gestu
Czy będzie Piła 8? wątpię jakikolwiek sequel powinien nosić tytuł "Dr Gordon" a jego poziom powinien być wyższy od poziomu całej serii razem wziętej żeby był sensowny
Jeśli jednak jakaś piła pojawi się w przyszłym roku to nawet ja będę bardzo sceptycznie do niej podchodził