... Hoffman mógł wyryć na korzeniach zębów Bobby'ego cyfry bez uprzedniego wyrwania tychże zębów? ;]
Pewnie laserowo ;) i to nie Hoffman a Gordon który w wolnych chwilach był dentystą :P
Gordon był chirurgiem zęby zbudowane są z keratyny ( jest dość mocna ale nie przeciwpancerna) więc nie widzę nic szokującego w tym wyczynie tym bardziej że istnieją ludzie którzy nawet umieszczają sobie na zębach tatuaże jakieś cyferki to przy tym pikuś
"Gordon był chirurgiem zęby zbudowane są z keratyny ( jest dość mocna ale nie przeciwpancerna) więc nie widzę nic szokującego w tym wyczynie"
Hmm a ja widzę, zwłaszcza że technika : Taki mały obrazek może być namalowany mikroskopijnymi pędzelkiem na koronce zęba. Jedynym warunkiem do jego posiadania jest nałożenie koronki na ząb. Wtedy zamiast tradycyjnej białej nakładki można mieć na niej precyzyjnie wykonaną grafikę. Całe dzieło powstaje w laboratorium technika. Przygotowanie koronki z malowidłem trwa około 3 tygodni. Następnie pod wpływem temperatury pomalowana koronka jest przyklejana na ząb przez stomatologa w gabinecie dentystycznym.
A to chyba 3 tygodnie go nie trzymał, żeby mu namalować cyferki na zębach. Więc nadzwyczajne :)
1) Skomplikowany obrazek a zwykłe cyferki to nie to samo
2) 3 tygodnie trwa PRZYGOTOWANIE owego obrazka samo umieszczenie trwa krócej
"Taki mały obrazek" anie skomplikowany, i po co podzieliłeś wypowiedź na 2 punkty?
A skład i budowa zęba ? Nie czepiam się ale przyznam , że keratyna w zębie mnie zdziwiła.
Skoro operujesz takim terminem to chyba masz jakieś źródło na to ?
Doucz mnie, zawsze miałam jakąś dziką chęć by dyplomy spalić : D
koronke to może masz na majtasach i "koronek" nie robi się na korzeniach, tylko na koronach :)
Ale przecież te cyferki były wyryte na KORZENIACH zębów więc pozostaje jeszcze pytanie jak przebić się przez dziąsła? :]
Ale to widzisz, konrad nam wytłumaczył że żeby są z kreatyny, więc pewnie się da :P Za to dalej nie wytłumaczył, skąd ma te rewelacje że tak jest. Z miła chęcią poczytam co wymyśli i jak wytłumaczy tą " mądrość " więc czekam:)