Spoiler. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, z jakiego powodu Dr. Gordon przystał do Jigsawa? Bo nie zrozumiałem tego. Oraz na końcu filmu, gdy Gordon ładuje Hoffmana do tej zniszczonej łazienki, to dlaczego zabiera mu tą piłę? Oglądałem film, nawet dobry, ale tych wątków nie zrozumiałem . Pomoże ktoś?
Z tą piłą to chyba chodziło o uwolnienie się. Co do współpracy Grodona i Układanki, to raczej nie zostało wyjasnione.
Wg. mnie Dr. Gordon zabierając piłę pozbawił Hoffmana sszansy uwolnienia. Ale przeciez w grze chodziło o to aby osoba przeszła test, skladając jakąś ofiarę. Co w takim razie ma zrobić Hoffman?
Robert pisał na forum, ze podobno po napisach jest jakaś scenka, która wyjasnia co sie stało z Hoffmanem. Według mnie zakończenie jest otwarte i co miał zrobić Hoffman tego dowiemy sie (lub nie) w kolejnej odsłonie.
Możliwe, że ktoś przyjdzie po niego i go uwolni albo zabije się jakoś lub coś znajdzie jak Eric Matheews, czyli np. zmiażdży nogę.
Jeśli dobrze zauważyłem było kilka trupów w tej łazience, być może któryś ma coś w kieszeni co się nada do ucieczki ;)
Jednak ja zostaje przy swoim - lepiej żeby kolejnej części nie było :)
o chyba że nakręcą "Jigsaw vs Dexter" lub "Jigsaw vs gość z Law abiding citizen":PPP
"Law abiding citizen" <--- Prawo zemsty się ten film u nas nazywał? Jak tak może być :P
Ok rozumiem, ale dalej nie wiem dlaczego Gordon sluzy Pile? I o co chodzi z tą sceną po napisach?
Nie wiadomo czy jest cokolwiek po napisach. Ktoś palnął taki tekst, inny powtórzył, ale 99% nie wie o co chodzi.
A dlaczego Gordon pomagał Johnowi? No nie wiem, trudno wnioskować z tego krótkiego filmiku dla Gordona. Moze z tego powodu co Amanda, a może po prostu chciał zakończyć gierki Hoffman'a.
Piszcie o tym dalej to będzie 8część cała o Gordonie :P oczywiście to ostatnie to żart więc się prosze nie ustosunkowywać do tego.
Może się mylę ale wydaje mi się że jednak urżnięcie sobie nogi piłą może nieco zmienić psychikę i sposób myślenia
a Jigsaw jako wprawny psycholog mógł te zmiany wykorzystać do przelania w Gordona swojego Psychopatycznego Geniuszu
Motyw z piłą jak słusznie zauważono chyba w recenzji to taki symbol
Gordon wyrzuca piłę aby pokazać że to koniec wszelkich gier koniec piły GAME OVER
Dodatkowo należy pamiętać że Hoffman bardzo różnił się od Johna bo podczas kiedy John był Geniuszem
Hoffman był zwykłym psychopatą
być może Gordon złamał zasadę tak jak robił to Hoffman
Żeby pozbyć się kogoś kto wypaczył dzieło Piły