PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42097
4,4 19 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

jestem fanką Piły od samego początku (można powiedzieć, że dojrzewałam wraz z nią), jednak Piła 3D wg mnie była strasznie odgrzewana, sztuczna i jakaś taka - choć zabrzmi to paradoksalnie - komercyjna. oglądając Maraton (czyli V, VI i VII część po kolei), stwierdziłam, że Piła 3D wypada przy nich dość słabo. Jeśli chodzi o efekty 3D (które wg mnie w ogóle nie były potrzebne) - 2 razy rzucono w nas flakami i to na tyle. Chester - ok, ale zbyt długo go nie podziwialiśmy. Cholernie podobał mi się soundtrack (jak zwykle, gdy oglądam Piłę), no i gra Tobina Bella - najbardziej makabryczny starzec EVER (nie wliczając oczywiście Hannibala, bo to zupełnie różne kategorie filmów). Muszę przyznać, że przyjemność z oglądania tego filmu zabrała mi aktorka, która grała Joyce - jej krzyki typu: "I love you, Bobby! You can do it! Bobbyyyyyyyyyy! ;(" zmieniały ten film w swoją własną parodię. mam nadzieję, że to faktycznie ostatnia część Piły, dlatego ode mnie 7/10.

ocenił(a) film na 6
karolajn666

Też byłam na wczorajszym maratonie. Moim zdaniem część najgorsza. Taka naciągana. Już sami nie wiedzieli co nowego wpleść w przeszłość. Kilka rzeczy już nawet kupy się nie trzyma. Przez okulary ekran był strasznie ciemny, poza kilkoma wpadającymi do oczu elementami, widoczny jedynie efekt głębi. Hmmm... 6/10

ocenił(a) film na 7
Angie_16

ciekawa jestem, czy to faktycznie ostatnia część Piły, ale przekonamy się za rok ;-)