Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42226
4,2 12 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

początek filmu tragiczny, aktorstwo fatalne, śmiechu warte, jednak póżniej zaczyna się coś dziać, aktorzy trochę bardziej się starają, sceny nasiąknięte krwią obrzydzają tak jak trzeba (czyli spełniają swoją rolę). niestety zaskoczenia nie ma, koniec wcale nie szokuje widza co jest wielkim minusem, niektóre pułapki choć nieoryginalne (scena z piecem była już w drugiej części) to jednak "miłe dla oka", film obrzydliwy, senasacyjny, nie jest kompletną porażką, nie jest najgorszą częścią tak jak twierdzą na filmwebie.
według mnie istnieje prawdopodobieństwo nakręcenia kolejnych części, przecież twórcy zostawili sobie wolną furtke, koniec fimu na to wskazuje. więc czemu nie? byłoby to zaskoczeniem dla fanów i antyfanów - nigdy nic nie wiadomo.

film na pewno nie jest najgorszą częścią, trzyma poziom, jest lepszy od np. piła 3, więc nie rozumiem tylu złych ocen i opinii, filmweb został sterroryzowany przez antyfanów piły, trolli obniżających note, po co oglądają dalej, skoro wiedzą czego się spodziewać?
dlatego bo im się podoba ta seria, inaczej by nie oglądali. są ciekawi i brną dalej.

ocenił(a) film na 8
wkurwiacz

Praktyczne wszystko co piszesz jest prawdą ale było już poruszone wcześniej w innych tematach. Początek film jakoś mi tak nie pasował ale ogólnie dałem 9 właśnie za zakończenie, które może nie było dla mnie szokiem ale mnie zaskoczyło (pewnie dlatego bo nie brałem udziału w dyskusjach o VII przed seansem aby sobie filmu nie popsuć). Aktorstwa oceniać nie będę gdyż się na tym nie znam ale mogę śmiało powiedzieć że nie byli to ludzie z drewna, chociaż postać Bobbyieigo mnie irytowała. Obserwując zachowanie niektórych użytkowników (antyfanów, troli lub zwykłych idiotów) mam wrażenie, że ich skala ocen obejmuje tylko noty 1 i 10 bez tych pośrednich.

użytkownik usunięty
Little_Jacob

Swiete słowa iż jestem fanem serii mogę powiedzieć że ta część nie była najgorsza a moja ocena to 8/10

film nakręcony na siłę

ocenił(a) film na 8
Tibn

Nakręcona na siłę to będzie VIII jeśli powstanie

ocenił(a) film na 9
Little_Jacob

Tak na pewno powstanie 8 będzie w stylu Pada Shrek, albo Madagwiazdka. Będzie o tym jak John złapał Mikołaja i postanowi go przetestować (okaże się, że John nie dostał rowerka jak miał 8lat pod choinkę) a później jak Mikołaj przejdzie swój test okaże się że jest Pionkiem w grze Dziadka do Orzechów i dziadek do Orzechów go zabije. Tym sposobem John zemści się na złym Mikołaju który nie dał mu rowerka pod choinkę :)

ocenił(a) film na 6
Robert831231

a na końcu i tak się okaże że za wszystkim stał dziadek mróz który został wynajęty przez putina, lecz john wszystkich wydymał i rozwalił tupolewa w smsoleńsku

ocenił(a) film na 6
Little_Jacob

mówicie o zaskoczeniu. znajac serie w momencie kiedy doktor pojawił ię w trailerach i na początku filmu koniec już był wiadomy. jeśli by go nigdzie nie było i pojawił się na końcu to dopiero był by jazz

ocenił(a) film na 8
Sonny88

Ja osobiście trailerów nie oglądam. Psują film

ocenił(a) film na 6
wkurwiacz

Film koszmarny, tak jak poprzednie 5 częsci. Tylko jedynka była fajnym filmem. Reszta DNO

ocenił(a) film na 7
Sonny88

Dla mnie zdecydowanie najgorsza część. W tym rankingu wysunęła się przed część trzecią, która do tej pory prowadziła w tym zestawieniu ( oczywiście biorąc pod uwagę tylko moją opinię ). Tak jak już powyżej napisał Sonny88 początek filmu jak dla mnie totalnie zdradził zakończenie. Do tej pory zawiła fabuła i powiązania bohaterów z kolejnymi postaciami były często zaskakujące i dosyć niespodziewane. Tym razem już tak nie było. Prosta i mało skomplikowana fabuła w ani jednym momencie nie zaskakuje. Film na który czekałem i którego byłem naprawdę ciekawy totalnie mnie rozczarował. Mam wrażenie, że został nakręcony tylko po to aby sprostać wymaganiom rynku. Aby przy tytule Piła pojawił się skrót 3D.