Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42226
4,2 12 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

piła 3d

ocenił(a) film na 2

Seria konsekwentnie z każdą kolejną częścią spada coraz niżej, piła 3d jest tego
potwierdzeniem, seria zaliczyła już dno. Jak przy tak dużym budżecie (a jest on ogromny
biorąc pod uwagę sukcesy finansowe poprzednich części) można nakręcić takie gówno?
Film wygląda jak marna podróbka Piły, stworzona na potrzeby telewizji kablowej przez zgraję początkujących filmowców - amatorów. Wymyślne
pułapki i klimat broniły jej poprzedników, teraz film nie oferuje już niczego. Seria powinna
się zakończyć najpóźniej po części trzeciej, potem zaczęła połykać własny ogon. Mam
wrażenie jakby sami twórcy nie wiedzieli po co właściwie to kręcą, pomijając zarobek co jest
sprawą oczywistą. Nie polecam.

ocenił(a) film na 9
Czoperr

Zdajesz sobie sprawę że się powtarzasz ?
Zdajesz sobie sprawę że nie podajesz argumentów?
Zdajesz sobie sprawę że tego typu teorie były przedyskutowywane kilkanaście razy?

Piła miałaby się kończyć na 3 części?
przecież to 5 jest największym arcydziełem w serii

Ukazaniem jak prawo dżungli doprowadza do tragedii i najbardziej ciekawie rozwiązaną grą w historii Pił
Do tego szokujące zakończenie w którym jedyny detektyw który miał jako takie szanse pokonać przebiegły plan Jigsawa
zostaje zniszczony przez obsesje złapania Hoffmana

Co do 7 jest dobrym zamknięciem serii i choć nie idealnym to jak dla mnie najważniejsze wątki zostały wyjaśnione i zamknięte (szczególnie uwięzienie Hoffmana i symboliczne wyrzucenie piły przez Gordona zrobiło na mnie wrażenie)