Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42228
4,2 12 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

czekam na prawdziwych fanów piły aby się wypowiedziały m.in Michała i Konrada .Jestem ogromnym fanem piły (znam całą fabułem na pamięć xD). Dobra teraz pytanie :
dlaczego jak jeff zabija Joha to ten zaś mówi : jestem odpowiedzialny za śmierć twojego syna i tylko ja wiem gdzie jest twoja córka .
O ile mnie pamięć nie myli to jego syna zabił ten murzyn (niechcący ) to dlaczego przypisuje sobie jego zbrodnie ? wiem , że to taki drobny motyw ale tylko tej kwesti nie rozumniem :D
czekam na odp.

mateuszz27

Dlatego ze to przecież John porwal córeczkę Jeffa aby zmusić go do wziecia udziału w grze ( no dobra, nie osobiście, pewnie wysłał Amandę albo Hoffa). Jej zycie, odzyskanie dziecka miało byc jego nagrodą za nawrócenie, odmienienie życia i wybaczenie winowajcom.
Jeff prawie wykonał zadanie: uratował sędziego, próbował ocalic murzyna itd. Ale na końcu i tak zarżnął Johna;) Więc ostatnie słowa Jigsawa to podsumowanie gry: nie zdaleś testu, nie masz córki, tylko ja to wiedziałem, ale skoro mnie zabiłeś, juz jej nie odzyskasz. Nie zdałeś gry, game over.
Co do tekstu o śmierci syna Jeffa to ja tego akurat nie pamiętam, sorry

mateuszz27

błąd w tłumaczeniu

come2me27

dokładnie błąd w tłumaczeniu. Johnn był odpowiedzialny za porwanie córki jeff'a, o czym jeff nie wiedział, ale w polskim tłumaczeniu jest syn