SPOILERY!
Na film czekałem prawie rok.. wiele oczekiwań, doniesień.. i co? DRAMAT
Jedna z gorszych, jeśli nie najgorsza część.
MINUSY:
- Cała ta gra Bobbiego na siłę wpleciona aby zająć czas
- Mało motywu "Hello Zepp"
- dr. Gordon współpracownikiem od początku - NAJGORSZA z możliwych opcji, którą wyśmiewałem i zakładałem za niemożliwą do spełnienia!
- zakończenie (jw.) - pozostawia furtkę do dalszych części
- tak jak bardzo lubię Hoffmana to... koleś sobie wchodzi na posterunek policji i jest lepszy niczym Schwarzeneger w Terminatorze z 1984r. w podobnej scenie..
PLUSY:
- pułapka publiczna.. motyw aby "uwolnić" się od manipulantki - bardzo dobre
- dobry smaczek - Reverse Bear Trap na Jill
Oby to była ostatnia część, gdyż kolejnego takiego rozczarowania nie chcę już więcej przeżyć.
4/10
Wyprzedziłeś mnie. ,)
Niestety. :/ Zapraszam do mojego tematu... może coś dodasz.
dodam jeszcze jedno czego o czym zapomniałem (wybacz, że już nie w Twoim temacie, ale to szczegół) -
Śmierć Gibsona i policjantów.. mini CKM.. co to ku.rwa rambo w dżungli? No ręce opadają
Osobiście już bym wolał gdyby film się zakończył, że Hoffman zniszczył dowody.. i z kasą powiedzmy zniknął z kraju czy coś w ten deseń.. przynajmniej dało by podstawę do definitywnego zamknięcia serii... a tak no coż... Matthews nie potrzebował piły aby z tego wyjść.. nie wiem co tam w tej łazience zostało.. ale zostawia nam "nadzieję", że gra będzie kontynouwana
To co już kiedyś też pisałem.. przypomina mi to za bardzo Hostel - zawsze każdy SAM miał się wydostać/przejść swój test... a tutaj (podobnie jak w 6) wszystko było uzależnione od kogoś innego
Uśmiech pojawił się na mojej gębie również po tym kiedy Gordon wychodząc z łazienki rzucił nam w twarz tą zasraną piłą... chore przedstawienie 3D, mówiłem... Po prostu nie przyłożyli się jeżeli chodzi o scenariusz. :/
Ja byłbym raczej za tym aby Hoffman już nigdy stamtąd nie wyszedł po tym co wyrządził tylu osobom. Poza tym gdzie w tym czasie byli inni policjanci kiedy grupa wsparcia zaatakowała Hoffman'a?? Wszystkich zdążył powybijać?? Gdzie sprawiedliwość?? Nikt nawet Gordon po tym co przeszedł nie może postępować w ten sposób... albo jebnąć mu kule i po wszystkim.
z tym karabinkiem to akurat się z wami zgadzam.Po nagraniu automatycznie wysuwa się do góry a wszyscy się gapią zamiast wiać.Jakaś bomba z zapalnikiem czasowym byłaby lepsza.Dodałbym jeszcze neutralność ludzi na początku filmu.Nie dość że stoją i się patrzą to jeszcze wyciągają komórki i nagrywają.Na koniec dodałbym jeszcze scenę końcową kiedy doszedł do pokoju gdzie były te haki.Mógł wbić te haki w koszule.Mogli tu trochę zmienić.
scena z komórkami to akurat wg mnie realizm obecnego świata - człowiekowi nie raz dzieje się krzywda.. ale cóż trzeba zrobić z tego fotkę itp...
PS dodaję jeszcze jeden plus... wreszcie pokazano jak "działa" Reverse Bear Trap :P
Wlasnie wrocilem z seansu i jestem zawiedziony totalnie. 6 juz nawet bije na glowa ta czesc. Wieje nuda i rzuca flakami po twarzy. To wszystko co ten film ma do zaoferowania. TRAGEDIA.. Za dwie czesci zobaczymy Hoffmana (znowu pewnie ostatnie), ktory sie uratowal cudem jak pozostali i znowu tam rozbraja.
Jedyna rzecz, ktora mi sie podobala, to sam poczatek. Z gapiami. Najlepsze 5 minut filmu.
No tak czyli wychodzi na to że to co wyjaśnili w filmie saw 3d to sami mogliśmy przewidzieć i się domyśleć no to z Michaelem albo Artem i Treyworem czy to że Gordon pomagał Johnowi i jakoś tam współpracował z nim to było wiadomo że jak przeżył i jakoś się tam uratował to będzie zaraz musiał pomagać jemu ;).No macie rację piłę mu zabrał Gordon nie wiem jak ten Hoffman sie tam uwolniłby ale z Mathiusem było tak że on klapę od sedesu miał i w nogę sobie nią walnął nie wiem czy ta klapa tam nie została czasem ? albo jeszcze Hoffman może sobie podciąć gardło nożem którego używał Xawier jak sobie wyciął z tyłu kawałek ciała z numerkiem ;).No dobra Adama uśmierciła Amanda jakąś reklamówką ;). A teraz na poważnie SPOILERY : Gordon wiedział że Hoffman jest cwaniak i kombinator z niego niezły więc pozostawił mu malutką niespodziankę w postaci ładunków wybuchowych tak więc jak wiadomo dlatego piłę mu zabrał żeby ten nie zdążył sobie odciąc tam ciała zanim one wybuchną ,no ale przecież jakby nawet mu ją zostawił a bomba by wybuchła rozwalając Hoffmana który i tak by nie zdążył uciec .No więc Gordon mu zarezerwował tą samą pułapkę co sam przeżył no a Hoffman powinien zginąć tak więc zginie napewno ( Gordon także umie zacierać za sobą ślady tak samo jak Hoffman powiedzmy w saw 6 ) .