PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66253
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

O ile pamiętam to w pile III Jigsaw wykitował, a tu widze, że w IV on znowu bedzie. Czy to normalne? Wskrzeszać gościa z dziurą w głowie oraz poderżnuętym gardałem. To jest chore. Po za tym co to za chorror gdzie jakiś pajac zabija innych.

dariusz_milka

"gdzie jakiś pajac zabija innych."

> no wiesz co nie mam pojęcia. Kto w ogóle wpadł na taki beznadziejny pomysł!!! Ehh.... na szczęście reszta horrorów jest inna..... [/ironia]

PerfectStranger

Co nie zmienia faktu, że kolejne części stają się lekko bezsensowne i nudne. Ciekawe czy w "Saw XVII" prapraprawnuk tego kolesia też będzie kogoś zabijał? Może od razu powiedzmy, że jest to film opowiadający psychiczne zabawy kolejnych pokoleń tego rodu. Zacząłbym od czasów historycznych... im wcześniej tym lepiej, w końcu można będzie stworzyć jak najwięcej części

PerfectStranger

dabus89 wiem, że większośc horrorów jest taka. Ale z reguły jak się słyszy, że w TV czy kinie bedzie horror to się myśli, że czlowiek się trochę pobawi, bo bedzie strasznie. Natomiast w pile....w pile nie ma się czego bać.

dariusz_milka

>dariusz.milka

"dabus89 wiem, że większośc horrorów jest taka. Ale z reguły jak się słyszy, że w TV czy kinie bedzie horror to się myśli, że czlowiek się trochę pobawi, bo bedzie strasznie. Natomiast w pile....w pile nie ma się czego bać."

A jaki ostatnio widziałeś dobry thriller/horror w kinie ? Mi osobiście spodobał się klucz do koszmaru, ale obeszło się bez echa :/ Jeśli znasz takowy pisz, bo obejrzałbym coś dobrego, ale mi pomysły już się skończyły :D

dariusz_milka

Całkowicie sie z wami zgadzam. nie mam pojecia kto treaz bedzie zabijal ;/ i to jest troche bez sensu ze pila ma tyle czesci i tak szybko je kreca. a takie porzadne horrory kreca latami i moze tu jest pies pogrzebany ze kreca je tak dlugo i sa lepsze

dariusz_milka

Kto tu mówi o wskrzeszaniu? IV część równie dobrze mogłaby być prequelem?

Czy pajac zabija ludzi?
Wbrew pozorom Jigsaw nie jest taki głupi - skonstruowanie pułapek jakie przedstawiane są jako jego dzieła nie jest wcale takie proste. Nieraz widzimy też, że Jigsaw wie, jak zachowa się ofiara.

Nota bene, Jigsaw nie zabija, nie lata za ludźmi z siekierą, którą wbijałby im w głowy. Jak sam przyznał, brzydzi się mordercami.

Horror z tego kiepski, ale thriller już niezły - przecież zagrożenie jest realne. Nie mamy tutaj żyjących laleczek wudu ani nawiedzonych domów.

ocenił(a) film na 5
Lamb

Z tego co ktos z ekipy Saw IV powiedzial to czworka nie bedzie ani prequelem ani sequelem czyżby wiec wydarzenia rozgrywaly sie rownolegle do czesci trzeciej?! Rownie dobrze Rigg mogl zostac porwany w tym samym czasie co Kerry po dochodzeniu w sprawie Troy'a bo tam widzimy go poraz ostatni

Makron

jednym słowem to jest już przeciąganie. Pierwsza część dobra, druga też, ale III to już gniot. zero fabuły. Rozumiem,że to kura znosząca złote jaja, ale ile można.

A jesli to prawda, że ma być fabularnie rownoległa do 3 to to bedzie napewno gówno.

ocenił(a) film na 7
dariusz_milka

nazwij TETRALOGIA potem bedzie PENTALOGIA itd .... lol :D