PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463661}

Piła V

Saw V
2008
6,1 59 tys. ocen
6,1 10 1 58999
4,5 13 krytyków
Piła V
powrót do forum filmu Piła V

osoby które widziały wszystkie części Piły chciałbym, aby podzieliły się swoimi spostrzeżeniami na temat motywów które nadal nie znalazły swojego wyjaśnienia; jak dla mnie są to 3 rzeczy:

co było w liście który Hoffman napisał do Amanda?
co znalazło się w kufrze który dostała Jill po śmierci Jigsawa?
oraz chyba najważniejsza sprawa co stało się z dr Gordonem?

mógłbym się jeszcze przyczepić do listu do Hoffmana w którym czytał "Wiem kim jesteś" (po zakończeniu 5 części można wnioskować że zrobił to Straham, ale Hofman list ten dostał w początkowej fazie filmu, kiedy tu wnioskuje Straham nie miał całkowitej pewności że dzieło Jigsawa kontynuuje właśnie Hoffman)

a co Wy sądzicie na ten temat...

kosi8

Ja sądzę , że nie wyjaśnione rzeczy to:
wątek z tymi postaciami na początku 4 części
Wątek z tą ocalałą dziewczyną z Piły 5
Kto pomagał Pilę robić pułapki dla tego gościa z drugiej części z początku ( co miał za okiem klucz) oraz kto mu pomógł tak zaszyć usta i oczy z 4 części
A ten list do Hofmana "wiem kim jesteś" to prawdopodobnie napisała żona Piły....

kosi8

ludzie...nauczcie się,że jest to jigsaw - układanka,a nie tak jak w wersjach filmu z lektorem (oglądałem wszystkie części piły oprócz czwartej z lektorem i napisami i w napisach było normalnie [jigsaw/układanka],a w lektorze "piła")

jetixo

Pan Piła - to brzmi rozbrajająco ;D
Jak jakiś sympatyczny bohater z wieczorynki :)

ocenił(a) film na 7
elfka77

Teraz to pojechałaś po całości. ;d

ocenił(a) film na 6
Paulyna

o wszystkim już pisałem. zanim założysz nowy wątek przeszukaj forum.

http://www.filmweb.pl/topic/1022504/pi%C5%82a+V+i+VI+-+przemy%C5%9Blenia+przypus zczenia.html