Ze wszystkich tych oszustów ta blondyna zrobiła najwięcej złego a najmniej cierpiała. Serio Kramer? Laska cię najbardziej skrzywdziła z nich wszystkich a miała najlżejszą pułapkę xd Gabby czy Valentina zrobiła zdecydowanie mniej a jedna musiała sobie połamać rękę i nogę a druga sobie ja obciąć a co dostała blondi? Zabicie chłopaka xd już wiele razy udowodniła że zabijanie niewinnych ludzi jej nie rusza więc powinna conajmniej odrąbać sobie wszystkie kończyny. Miałam nadzieję że to pomieszczenie w którym była wybuchnie czy coś ale liczę na to że się przynajmniej nie otworzyło a ona tam zdechła z głodu
Nic nie wskazuje, by ktokolwiek miał ją znaleźć w tym miejscu - więc najprawdopodobniej umrze z głodu lub pragnienia, podobnie jak końcowy bohater pierwszej "Piły" :)
Mam taką nadzieję. Bo teoretycznie mogłaby się uwolnić (gaz wyparuje i będzie mogła z powrotem włożyć głowę i ewentualnie rozwalić drzwi) ale no i tak uważam że jej kara jest zdecydowanie za mała
Marne szanse - film dał do zrozumienia, że pokój jest raczej "niezniszczalny" (Sears nie dał rady rozbić szyby krzesłem). Owszem, to, że nie zobaczyliśmy Cecilii ginącej w bolesny sposób, jest niezwykle frustrujące, ale to element zabawy z widzem tego filmu :D
Nie sądzę. Gdy zegar podświetlony na czerwono odlicza zegar 3-2-1 pojawia się dźwięk sugerujący, że zamek jest otwarty a zegar podświetla się na zielono. Według mnie ona przeżyła.
To bardziej dźwięk przekaźników a nie zamków, zmiana oświetlenie, odcięcie gazu. O ile nie wznowią w kontynuacji wątku Cecili należy uznać że miała zostać zamknięta na zawsze. Jej uwolnienie byłoby sprzeczne z zasadami Jigsaw-a bo wolność wygrałaby zabijając ludzi.
ale Kramer powiedział, że oni stracili swoją szansę na odkupienie. Miałam te same myśli co autorka postu, ale oni już oboje byli na przegranej pozycji. Myślę, że jeśli tak by miało być, to fajnie, że taki facet nie pokonał by babki siłowo, ona miała wygrać i tam już zostać:) czyli spotkala ją w sumie najgorsza opcja. Ogolnie spoczko ta część, fajny motyw z tym dzieciakiem.
Zgadzam się, że że ta Dzi.. nie zdechła w niewyobrażalnych męczarniach to jakieś chore nieporozumienie. Dokładnie odbieram wszystkie gry w ten sam sposób, pozostali uczestniczyli w oszukiwaniu ludzi, ale to ona za tym wszystkim stała i udowodniła nie raz że nie ma skrupułów. Od samego początku chciałem zobaczyć jak umiera w męczarniach, ale niestety się nie doczekałem i dlatego obniżyłem ocenę tego filmu. Jedno z najbardziej rozczarowujących zakończeń jakie widziałem od dawna
Dobra, ale to nie jest tak, że pokój z gazem to awaryjny plan B czy coś? Podtapianie też pasuje pod ich dwójkę więc niby jakby wiedział, że brodaty przyjdzie i dwóch lowelasów tam posadzi, albo nie wiedział xD
Też tak uważam. Miała zginąć boleśnie, ale się trochę plany posypały. Na szczęście Kramer to cwaniak, zatem przygotował działającą opcję awaryjną.
Powiem tyle wiem ,że późno odpowiadam ,ale ta "opcja awaryjna" nie była awaryjna John w ogóle nie planował wsadzać tam tej 2 ta pułapka była by zwabić Parkera Searsa od początku John planował wejść do tej pułapki z Amandą a nie dawać tam Parkera z Cecilią.
Mi się wydaje ,że może być tak ,że ten gas wywoła w niej jakaś nieuleczalna chorobę z którą i ona będzie musiała się zmagać czy coś w tym stylu.
W ogóle w opisie filmu mega spojler ,że John został przez nich wykiwany apropo leczenia, to dla mnie niedopuszczalny błąd i zawiodlbym się gdybym zerknął w opis przed seansem.
A tak to miałem "miłe" widowisko z niespodziewanym plot twistem :)
Ode mnie mocne 8