PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224357
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Ludzieeeeeeeee!!!! Niedawno, w którymś z postów znalazłem ifno, że Siedem i Saw zrobił ten sam koleś. Po prostu nóż się w kieszeni otwiera jak coś takiego czytam. Sidem było genialne, jedyne w swoim rodzaju, a Saw to zwyczajnie kicha. Gra aktorska słaba, nielogiczności w scenariuszu i zakończenie, które jak dla mnie jest po prostu tragiczne. Zupełnie nie rozumiem zachwytu nad tym flmem. Wielka szkoda bo zapowiadał się na prawdę nieźle.

Rychoslaw

Ten film jest lepszy od siedem ja tez jestem ogromnym fanem 7 ale to jest naprawde dobre ciezkie i klimatyczne.A aktorzy nie graji az tak tragicznie wolal bys zobaczyc w filmie brada pitta i mata demona na przyklad ?????????????

Rychoslaw

wez mi te nielogiczności w scenariuszu przedstaw (tej sceny z papierosem nie licze bo to po prostu drobna wpadka , takie przeoczenie nie ma nic wspolnego ze scenariuszem) , wszyscy tylko potraficie narzekac a jak co do czego to nikt jeszcze nie podal mi tego "bledu w scenariuszu" :-P

xeno_morph

przedewszystkim to niekonic filmu wszystko bedziecie mieli podane na tacy w SAW2 wiec po co ktos tu pisze ze cos jest nielogiczne ? SEVEN mial 1 czesc SAW bedą 2

ALI

Blyskawica76

no fakt, Damon i Pitt to by było tragiczne (choć ten drugi wypadł w Siedem całkiem nieźle), a największa moim zdaniem głupota w scenariuszu to wątek z Sebem. Koleś, który pracuje w szpitalu nawet nie sprawdza czy rzeczywiście jest otruty... fakt z kolesiem leżącym kilka godzin na podłodze bez ruchu też głupi, porażał ich prądem a oni tego nawet nie widzieli...

Rychoslaw

Mi sie dwa filmy podobaja...tylko schemat troche podobny... ze niby co? ze psychopata??? 2 stawiam na rowni ale jednak 7 byl pierwszy !!!! :-)

ocenił(a) film na 9
Rychoslaw

Ja rozumiem ze sadzisz ze film byl niedopracowany moze i byl ale goscie tworzacy ten film nie spodziewali sie takiego sukcrsu wiec poczatkowo film mial byc wydany odrazu na Dvd i Video ale na sczescie trafil do kin!!! A dotego film nakrecony w 17 dni , to tez mistrzostwo nakrecic tak szybko.Siedem iadomo jako pierwowzor tego typu filmw jest niedoscigniony! Ale Pile niewiele brakuje!!!!