to tylko moja opinia więc fanów proszę o zbytnie nie unoszenie się ale naprawdę nie wiem
co wy w tym widzicie? gatunek gore to swoją drogą żenujący wymysł ale co czują ludzie
oglądający coś podobnego? satysfakcję? czy to zadowolenie, że nie zwymiotowali? ;]
No ale co ma wspólnego pierwsza część SAW z kinem gore?
Pod względem brutalności ta część jest przeciętna,w porównaniu z kolejnymi częściami serii wręcz lajtowa.
Kolejne części tego filmu to rzeczywiście właściwie tylko gore, ale pierwsza to w dużej mierze także film psychologiczny, nie nastawiony tylko na epatowanie przemocą.
oglądałam bardzo dawno niemniej kojarzę, że chodziło o dawanie ludziom nauczek za ich niecne czyny czy postawy poprzez wymyślne zabawy a nie pokazywanie rzezi bez fabuły, ok. jednak najbardziej uderzyło mnie pokazywanie takiej masakry bez żadnej cenzury bo pila to był mój pierwszy film jaki widziałam z tego gatunku (oglądałam cz I i IV) ale zszokowało a przynajmniej zainteresowało, że istnieje taki konkretnie gatunek a filmy powstają bo znajdują grono odbiorców (fanów?). no dobrze me gusta....ale to to? niepojęte -3-
To był jeden z nielicznych filmów na którym byłem światkiem owacji na stojąco na koniec.Film Arcydziełem nie jest ale mi się bardzo podobał.Zaskakujące zakończenie jest wspaniałe.Fajny i ciekawy scenariusz .Elementy gore są tu dodatkiem a nie elementem cołowym filmu jak to ma się w przypadku części od 3 do x.