PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224357
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Jeśli zdecydujecie się na ten film, musicie się przygotować na sporo nudy...Więc najlepiej zaopatrzeć się w jakieś rozrywki.
Co o samym filmie? Akcja dzieje się w sumie w jednym miejscu, gdzie bez sensu i nudnie dyskutuje dwóch facetów! Żadnej akcji! Nie ma nic zdumiewaj ącego i w ogóle nie trzyma w napięciu. Pod koniec facet urzyna sobie nogę bo... dzwoni mu tel! WYMUSZONE!! Cały film nic się nie dzieje.Ot tak sobie rozmawiają aż tu nagle obcina sobie nogę!! Ależ to straszne i zadziwiające!!!! Reżyser nie miał pomysłu! Jeden z najgorszych filmów jakie ostatnio glądałem. Osobiście wole już Egzorcyste! PRzynajmnie cały czas trzyma w napięciu!

ocenił(a) film na 9
paweltep

Nie zgodzę się z Tobą. Może i nie jest to Seven czy Bone Collector, ale do gniota jak Cube i filmu kategorii B bardzo mu daleko. Napięcie budowane jest stopniowo, kapie powoli z ekranu wciągając z każdą chwilą, a samo zakończenie dla mnie było pełnym zaskoczeniem. Rzeczywiście, nie jest to film dla miłośników wartkiej akcji a'la strzelanki i widowiskowe pościgi. Tutaj można zobaczyć ciekawy obraz psychiki człowieka, postawionego w sytuacji maksymalnie ekstremalnej, stającego wobec wyboru "zabić kogoś, okaleczyć siebie, aby samemu przeżyć". Jasne, można sie doczepić momentami do gry aktorskiej, jednak nie wpływa to na całokształt filmu. Dla mnie z kategorii "warto obejrzeć"