PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224357
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Dałam Pile nawet dobrą ocenę bo dawno się tak nie naśmiałam w kinie :) Ja i połowa kina spokojnie przez połowę filmu ryliśmy ze śmiechu, a najglupszy moment w filmie to wtedy gdy wiadomo było, że z Adama szafy wyskoczy ten gostek ze świńskim łbem no i tak się stało. Mało zaskakujący, praktycznie cały czas było wiadomo było, że Zap czy Zep nie jest tym psycholem, a końcowa scena po prostu rozbraja śmiechem. Nie polecam temgo filmu nikomu kto ma ochote sie pobać. Pozdroofka!!!

ocenił(a) film na 8
Preity

to nie był wcale film żeby się bae...a tak nawiasem mówiąć to współczuję ludziom takim jak Ty!!w film trzeba umieć sie wczuć!!

użytkownik usunięty
Preity

jesteś pusta jak będen powinnas oglądać nadal Muminki

Preity

Az obejrzałem jacy aktorzy i filmy należą do twoich ulubinych: groch z kapustą. I CHYBA OGLĄDALIŚMY INNĄ "PIŁE"

użytkownik usunięty
Preity

Ty chyba masz problemy z okazywaniem emocji ,i ciekawe do jakiego kina chodzisz,gdzie ludzie maja tak samo...szkoda slow..

użytkownik usunięty
Preity

Dobra z ciebie beczka......... jeżeli nie potrafisz dojżeć w filmie tego co jest istotne, Polecam sytuację z nożem na szyi i zobaczymy czy ci do śmechu będzie. Pogłówkuj trochę to może zabeczysz!!!!!!!!!
elvi

ocenił(a) film na 10
Preity

wlasnie... po pierwsze trzeba choc troche miec inteligentcji zeby w kinie zachowywac sie NORMALNIE... bo po twoim zachowaniu to inni ludzie od razu wiedza z kim maja doczynienia...po drugie pila to najlepszy film jaki kiedykolwiek powstal i widocznie albo jestes taka glupia (nie obrazajac Cie) albo w ogole sie nie znasz na filmach i nie powinnas chodzic do kina.. pozatym jak ktos to napisal juz to nie byl film zeby sie bac... No coz..moze gdybys pisala o Klatwie na ktorej rzeczywiscie bylo smiesznie to bym zrozumiala...aaa i twoje "pozdrooofka" moga jedynie swiadczyc ze jestes pusta i nic nie znaczaca nastolatka, ktora przez przypadek poszla na tak genialny i rewelacyjny film...

abcdefghijk6

zgadzam sie co do kultury,ta obowiązuje w każdej sytuacji,tym bardziej że PIŁA nie była reklamowana jako komedia,a co do tego że jest to najlepszy film jaki kiedykolwiek powstał....Cóż,niwątpliwie coś w sobie ma a mianowicie ogromny zastrzyk "prymitywnej" brutalności na który nie ma szans żeby człowiek nie zareagował lekkim szokiem jaki by ten film nie był.I to chyba tylko dzięki takim scenom ten film zyskał tak ogromne zainteresowanie.Nakręcenie filmu w ten sposób jest według mnie dla reżysera pewnym pójściem na łatwizne i troche niemoralne od strony zawodowej.Bo po za tym to kryminał jakich wiele.Nie jest to dno ale najwyżej film przeciętny,może coś ciut wyżej.

Preity

brawo brawo brawo brawo....w koncu....przybij pione...zajefakenbiscie...w pelni sie z toba zgadzam... i ten filmik ma trzymac w napieciu?!?!?! to jakis zart jak chyba...tez sie ubawilam na nim:]

użytkownik usunięty
lizardWoman

kolejna idiotka sie odezwała boszzz ;];];] LOODZIE!!! WY NIE WIECIE CO PISZECIE!!! To jest jeden z najlepszych filmów jakie widziałem!

Jeśli jóż to idiota , jeżeli tak to niewiele widziałaś

użytkownik usunięty
Kszyhoo_2

LizardWoman facetem...ciekawe.Uczta sie jezykow ;)

Ale faktycznie uznawanie tego filmu za "najlepszy jaki kiedykolwiek powstał" to gruba przesada.Pomimo tego film niezły.