PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224364
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Ciekawostki ....

ocenił(a) film na 8

Na samym początku gdy Adam leży w wannie w ciemnościach , pyta sie czy żyje i odpowiada mu jakiś głos. Czy nie jest to sam Piła ??? I może Gordon wiedział o nim ale miał jakieś zasady/tajemnice których nie mógł wyjawić Adamowi. Wyraźnie słychać głos Piły ,a nie Gordona... jest grubszy. No chyba że to niedoróbka w filmie.
Druga ciekawostka co mnie irytuje to czemu gordon nie ściągnął sobie koszuli i nie przyciągnął sobie komórki , która była w zasięgu ręki. Mogli też powiązać ubrania swoje i dostać sie do pistoletu.

mszaf

Mogli też zawiązać ten "myk", którym Adam przyciągnął dyktafon i jakoś z tym działać. Ale wtedy przecież to by było zbyt proste, w końcu ten film jest jako taki tylko dzięki zakończeniu i musiało być "uuuuuu" ;)

Virgo_Erns

po prostu działał bardzo szybko żeby uratować swoją żonę i dziecko, w takich chwilach mało się myśli

ocenił(a) film na 3
Virgo_Erns

Albo mógł skrzynka leżącą za nim "ślizgnąć" telefon do Adama. On mógłby odebrać albo, odrzucić telefon do Gordona. Jednak nogi żal...

ocenił(a) film na 9
mszaf

HAHA nad tą drugą ciekawostką zastanawiam sie w identyczny sposób co Ty od kiedy obejrzałem ten film:D

ocenił(a) film na 9
Jeordie_White

Jak dla mnie to aktycznie w takiej chwili mało się myśli... i o tych najprostrzych rozwiązaniach nawet się nie myśli ....

baska_5

rozumiem, że masz za sobą podobne przeżycie?

ocenił(a) film na 8
psaikosan

tu nie chodziło o to czy on odbierze ten telefon czy nie. poprostu chciał ratować swoją rodzinę i się wyrwać z tej pułapki, a nie bezczynnie siedzieć. nic by nie zdołał zrobić gdyby odebrał telefon.