PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224364
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Jestem ciekawa co zaatakowało dr.Gordona na parkingu??Czy to był człowiek??Nie wydaje mi sie żeby to był Seb....Hmm...POZDRO:)

użytkownik usunięty
Samara_4

myśle że to był ten zabójca, tylko miał załozony na głowę świński łeb, który zresztą znaleźli dwaj policjanci przeszukując jego "pracownie", pozdr

ocenił(a) film na 10

Aha...no chyba juz wiem...dzięki...obejrze jeszcze raz i zobacze...:)

ocenił(a) film na 7
Samara_4

Nie, to nie był człowiek, Twoje podejrzenia są słuszne. To był genetycznie zmodyfikowany wieprz, zaprogramowany przez genialnego mordercę tak, aby biegać na dwóch łapach i porwać dr. Gordona. Nie mówiąc już o schowaniu się w szafie Adama, po prostu szczyt biotechnologii.

Samara_4

(spoiler) Amanda w Pile 2 pod koniec jest ubrana mniej-wiecej tak samo - Moze juz w tym momencie pracowala z jigsawem i porywala dla niego ludzi?

ocenił(a) film na 10
redsik

To był Zeb mi sie wydaje bo jak przychdził do tej córki Gordona to tez był tak ubrany.

grucha85

Jak pojawil sie w mieszkaniu Gordona miał na sobie brązowy płaszcz/koc.

ocenił(a) film na 10
redsik

Ale on pare razy tam był i był tez w tej masce chyba bo ta córeczka coś mówiła. Pozatym Amanda by porawła 2 facetów?? wątpie że by miała tyle siły

ocenił(a) film na 9
Samara_4

To też nie jest jasna sprawa ponieważ Zepp miał porwać tylko rodzinę Dr Gordona. Jigsaw nie mówił nic o porwaniu Sametgo doktorka i Adama. Tą sprawą mogła sie zająć Amanda, która ich uśpiła tak jak w drugiej części detektywa Erica.

ocenił(a) film na 6
MlodY

To był Heniek z poczty!

ocenił(a) film na 10
MlodY

No ale ona go tylko uspiła a w 1 czesci musiała by Gordona uspic na parkingu i przeniesc nie wiem czxy by miala takiego powera:P

grucha85

Mysle, ze by miala. Jakos nie wyobrazam sobie, zeby to jigsaw (staruszek chory na raka) skakal sobie po parkingach i oszalamial lekarzy.

ocenił(a) film na 9
Samara_4

Obejrzałem jeszcze raz Piłe i musze powiedzieć, że to nie mógł Zepp porwać Dr Gordona, bo w tym samym momencie był w domu Doktorka. On wyszedł do tej chinki a Zepp zabrał się do roboty. Gdy Lawrence wyszedł od azjatki, wtedy został porwany, więc Zepp nie miał kiedy porwać Gordona. Wynika z tego, że to porywała Amanda, ponieważ postać w Świnskim ryju była za chuda i za niska jak na Jigsawa.

ocenił(a) film na 10
Samara_4

No na początku nie skumałem o co wam chodzi, ale jusz kumam, rzeczywiście to nie mógł być Zepp. Jedyna osoba jaka jeszcze mogła go porwac to Amanda (już by działała w jedynce???????)-dziwne!!!.

ocenił(a) film na 10
Djjawa_zDG

wiec nie pozostaje nic jak stwierdzić ze to musiała być amanda:) albo Jigsaw namówił jakiegos innego świra wstrzyknal mu jakiegoś wirusa powiedzial ze ma kogos porwać w świnskiej masce to dostanie antidotum(lol) hehe