Piła

Saw
2004
6,7 225 tys. ocen
6,7 10 1 225127
6,3 40 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Czytałam juz duzo komentarzy,ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na męczace mnie pytania... Chodzi mi o tego czarnego policjanta.Jaką odgrywał on rolę w filmie?Był zły czy dobry?czemu oglądał sobie wszystko spokojnie w telewizorku a dopiero potem ruszył się?No i zginął potem czy nie?Jeżeli ktoś zna odpowiedż na której z tych pytań to będę wdzięczna za zamieszczenie ich tutaj:)
Ps.Film był zajebisty... A końcówka tak mnie zaskoczył, że nie wiedziałam w ogóle co się stało i musiałam jeszcze raz oglądać:)

ocenił(a) film na 7
katie2006

w sumie to mnie też zastanowiła jego rola filmie

ocenił(a) film na 9
katie2006

(((SPOJLERY))))
Tapp (tak się nazywał ten murzyn :) ) miał obsesję na punkcie Jigsawa, po tym jak ten zabił Singa - przyjaciela Tappa. Stracił pracę i jego jedynym celem w życiu było dorwanie pana zagadki. Płacił Adamowi, żeby ten śledził Gordona i robił mu zdjęcia, ponieważ uważał, że to on jest Jigsawem.
Co do twoich pytań:
1.Był raczej po dobrej stronie :)
2.Oglądał sobie w telewizorku, bo cały czas obserwował dom Gordona. Nie wiedział, że to rodzine doktorka miał porwać Zepp (wszyscy wtedy uważali, że to jest Jigsaw oglądając film :) ). Kiedy usłyszał strzały, to jak na (byłego) policjanta przystało pobiegł do tamtego domu :)
3.Oczywiście, że zginął, zastrzelił go Zepp.
No, to na tyle :) Pzdr :)

ocenił(a) film na 8
katie2006

Oj, coś mi się wydaje, że to nie Tapp zapłacił Adamowi za robienie zdjęć Lawrencowi, ale właśnie ten pracownik szpitala, znajomy Gordona, który został zmuszony przez Jigsawa do uwięzienia Adama i Lawrence'a, a którego później zabijają w łazience...

fleUr_henry

Myślisz? No ale przecież Adam opisał Tappa. Przecież o pomyłce nie mogło być mowy. W każdym razie chętnie posłucham...

ocenił(a) film na 8
katie2006

Jak to "Adam opisał Tappa"?
Sory, ale oglądałam film pól roku temu, więc nie jestem tak świeżo po seansie jak niektórzy x P

fleUr_henry

Powiedział, że płacił mu Murzyn z blizną.

ogmon

Sorry, jak zwykle zapomniałam tego głupka, ogmona, wylogować.

Williama

Wg mnie ten murzyn dostal obsesji na punkcie Jigsawa i calej tej zagadki i za wszelka cene chcial sie dowiedziec o co w tym wszystkim chodzi w dodatku ze przez tego Jigsawa zginal jego przyjaciel, pamietacie? gdy znalezli jego kryjowke i go gonili to ten przyjaciel murzyna wpadl w pulapke "ukladanki"...

ocenił(a) film na 9
Humanity

Ameryki żeś nie odkrył :)
A jego głównym celem był Gordon, którego uważał za zabójce (no normalnie genialny jestem, jak ja na to wpadłem :D:D )
Sorry za tą ironie, taki jakiś dzień mam :D

MlodY

spoko jakos przezyje :) do zbyt przemadrzalych osob :D
napisalam to bo padlo pyt. kim byl wiec odpowiedzialam :)

p.s. jestem dziewczyna ;)