Jeśli to coś jest zaliczane do gatunku horror to horror schodzi na psy! Psychopata w roli głównej i psychopata za kamerą! Skąd on czerpał pomysły na sceny do tego g* w specjalnie chronionym oddziale szpitala psychiatrycznego? Litry sztucznej krwi, odcinane członki ciała kogo to bawi lub relaksuje? Co z tego filmu można wynieść oprócz skurczów żołądka?
Co my tu mamy fana dramatow i raz na ruski rok ogladniety horror. Wez czlowieku sie wiecej nie wypowiadaj bo robisz z siebie debila. O i jeszcze dal drugiej czesci Saw 2/10 gdzie tam bylo wiecej krwi. Nie lubisz tego typu filmow ok ale sie nie wypowiadaj bo to wkurwia niektorych ludzi.
Twoja wypowiedż świadczy że za dużo oglądasz tego typu filmów i za bardzo oddziałują one na Twoją psychikę (stajesz się agresywny wobec innych). Bardzo lubię horrory ale horrory z klasą, gdzie reżyser ruszył trochę głową a nie obcinał je na ekranie i to stało się motywem przewodnim jego filmów. Oglądałem masę filmów tego gatunku i nie zgodzę się z tym że film w którym jest tylko krew i przemoc jest lepszym horrorem niż ten którego klimat i suspensy powodują "gęsią skórkę". No ale komu ja to mówie znawcy horrorów który "Klątwie" dał 6 a "Laleczce Chucky" 10.
Jeżeli coś ci się nie podoba to nie znaczy, że to to jest słabe, bo uwierz ale są ludzie kórym się to podoba. Gusta są różne, a 'Piła' w SWOJEJ KATEGORII jest filmem dobrym. Horror to bardzo pojemny termin...
Zgadzam się. Jeśli takie horrory są teraz dobre to ten gatunek schodzi na psy. Horror ma za zadanie raczej wystraszyć klimatem, a nie wzbudzać obrzydzenie na skutek brutalności scen i pokazu jakie to efekty specjalne są teraz dostępne.
Sebehiel - to niech się to innym podoba. Ja nie mam nic przeciwko temu. Mi nie dlatego też nie obejrzałam drugiej części i nie obejrzę żadnej innej.