Choc film ten obejrzalam zaraz jak sie pojawil (bardzo zaluje, ze nie bylam w kinie :( tylko ze znajomymi w akademiku ) teraz pisze bo ktos musi bronic tego filmu. Zdaje sobie zprawe, ze kazdy zwraca uwage na cos innego ogladajac film, ale moim zdaniem ten film ma wszystko dobrze poukladane jest akcja jest klimat sa momenty zaskoczenia jest zagadka jest wszystko co dobry horror powinien miec (co do ilosci krwi tez nie bylo przesady) jezeli komus sie nie podobala ta czesc to moze niech obejrzy cala trylogie i wtedy sie wypowie ja uwazam, ze film zostal bardzo dobrze zrobiony. I choc z zakonczenie
a mozna wywnioskowac, ze bedzie nastepna czesc to ono i tak zaskakuje czym nie zdradze bo moze przeczyta to ktos kto jeszcze nie ogladal napisze tylko, ze nie wszystko jest tym czym nam sie wydaje byc :) nie kazde zakonczenie mozna odgadnac na poczatku i to jest piekne jak to moj kolega powtarza "nie wazne jak sie zaczyna wazne jak sie konczy" mysle, ze w tym wypadku te slowa pasuja jak ulal :)
Ja w takim razie też staje po stronie "broniących" tego filmu. Co prawda następne części nie były tak dobre jak I ale i tak cała historia jest zajebista. Mnie najbardziej śmieszą niektóre opinie dotyczące filmu (I część)..."film jest nielogiczny, beznadziejny, bez fabuły, sama krew..." jak słyszę takie teksty to śmiać mi się chce...
pozdro