Piła

Saw
2004
6,7 225 tys. ocen
6,7 10 1 225126
6,3 40 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Od tej części film się zaczyna klimat dobry pomysł na film ciekawy w tej części trochę mało przemocy druga część za to bardzo dobra.Osobiście nie jestem jakimś zagorzałym sympatykiem ale dla osób lubiących takie filmy to obowiązkowo polecam:)

ocenił(a) film na 9

Piła jest super.. Dlaczego? Bo wczesniej takiego typu horrorów nie było.. Jest oryginalnym filmem, nad którym wielu innych reżyserów sie wzorowało (np film,,Are you scared?'').
Nie należy krytykować tego filmu. ;))

ocenił(a) film na 8

II to najgorsza część Piły. Jest po prostu nudna, przewidywalna i nie z tak fajnym zakończeniem jak pierwsza część

ocenił(a) film na 6
joker_int

Bez obrazy, ale dla mnie cała "Piła" to film na raz, góra dwa razy. Brak tu czegoś, co by sprawiło, że ten film naprawdę zapada w pamięć. Pamiętam o nim tylko przez liczne wypowiedzi tzw. "fanów horroru", którzy czerpią z niego niesamowitą podnietę. Oczywiście, można być starym wyjadaczem i jednocześnie zachwycać się "Piłą", ale ja w tym filmie prawie nic nie widzę. Chyba nie ma szans na to, by zobaczyć następców takich filmów jak "Coś", "Hotel siedmiu bram" czy "Nocne plemię". Większość nowych horrorów ssie, moim skromnym zdaniem. Gdzie się podziały czasy oldschoolowych zombie movies, wszelkiej maści lateksowych i gumowych potworów hasających po ekranie.... Chlip.

ocenił(a) film na 9
klajsterbelej

Czasy się zmieniają.
Nie zyjemy juz w Sredniowieczu xD

ocenił(a) film na 6
patti93

Niech się zmieniają. A czy to Ś(!)redniowiecze to jakiś komentarz odnośnie starych horrorów? <zimne spojrzenie>

ocenił(a) film na 9
klajsterbelej

nie biiij xDD hehe :PP ......

mnie po prostu podobaja sie nowoczesne, dopracowane horrory. ale nie wszystkie oczywiscie. ;p

ocenił(a) film na 6
patti93

Joooooke. Har, har, har. Ja po prostu przewrażliwiony jestem na tym punkcie. Ale tak odrobineczkę ;)

ocenił(a) film na 10

Po pierwsze "Piła" to nie horror.

Po drugie, pierwsza część "Piły" jest jednym z najlepszych thrillerów jaką miałem przyjemność oglądać. Reszta części nawet tej do pięt nie dorastają :)

ocenił(a) film na 9
el_Polaco

a jaki film według ciebie jest horrorem? ;pp