Od tej części film się zaczyna klimat dobry pomysł na film ciekawy w tej części trochę mało przemocy druga część za to bardzo dobra.Osobiście nie jestem jakimś zagorzałym sympatykiem ale dla osób lubiących takie filmy to obowiązkowo polecam:)
Piła jest super.. Dlaczego? Bo wczesniej takiego typu horrorów nie było.. Jest oryginalnym filmem, nad którym wielu innych reżyserów sie wzorowało (np film,,Are you scared?'').
Nie należy krytykować tego filmu. ;))
II to najgorsza część Piły. Jest po prostu nudna, przewidywalna i nie z tak fajnym zakończeniem jak pierwsza część
Bez obrazy, ale dla mnie cała "Piła" to film na raz, góra dwa razy. Brak tu czegoś, co by sprawiło, że ten film naprawdę zapada w pamięć. Pamiętam o nim tylko przez liczne wypowiedzi tzw. "fanów horroru", którzy czerpią z niego niesamowitą podnietę. Oczywiście, można być starym wyjadaczem i jednocześnie zachwycać się "Piłą", ale ja w tym filmie prawie nic nie widzę. Chyba nie ma szans na to, by zobaczyć następców takich filmów jak "Coś", "Hotel siedmiu bram" czy "Nocne plemię". Większość nowych horrorów ssie, moim skromnym zdaniem. Gdzie się podziały czasy oldschoolowych zombie movies, wszelkiej maści lateksowych i gumowych potworów hasających po ekranie.... Chlip.
Niech się zmieniają. A czy to Ś(!)redniowiecze to jakiś komentarz odnośnie starych horrorów? <zimne spojrzenie>
nie biiij xDD hehe :PP ......
mnie po prostu podobaja sie nowoczesne, dopracowane horrory. ale nie wszystkie oczywiscie. ;p
Joooooke. Har, har, har. Ja po prostu przewrażliwiony jestem na tym punkcie. Ale tak odrobineczkę ;)
Po pierwsze "Piła" to nie horror.
Po drugie, pierwsza część "Piły" jest jednym z najlepszych thrillerów jaką miałem przyjemność oglądać. Reszta części nawet tej do pięt nie dorastają :)