Zdradza zakonczenie i raczej odstrasza widzow ktorzy nie lubia typowej makabreski. Sam film nie jest glupi.
Zgadzam się całkowicie. Widząc ten plakat myślałem, że to będzie zwykła jatka, hektolitry krwi, poodcinane kończyny i wnętrzności na wierzchu. Dosyć sceptycznie podszedłem do tego filmu, a nie jest on wcale aż tak krwawy, jak to sugeruje plakat. Wiele brutalnych scen widz po prostu sobie wyobraża, gdyż w filmie kamera nie pokazuje ich w całości, co by zresztą było dosyć obrzydliwe. Moim zdaniem "Piła" to bardzo dobry thriller, a morderca z filmu od razu przypomniał mi stare dobre filmy z Jasonem, czy Michaelem Myersem.
Oczywiście nie wiem, jak kolejne części mają się do tej. Prawdopodobnie odbiegają klimatem i poziomem, ale pewnie też kiedyś obejrzę.
Obejrzalem Pile calkiem niedawno, film trafil w moje rece przypadkowo i bylem ciekawy. Kiedy wchodzil do kin, nawet mi przez mysl nie przeszlo, zeby sie na to wybrac.
Co do kontynuacji zawsze jestem sceptyczny, ale moze, moze... Kto wie.
Pozostałe 4 części to D N O. Ok, jeszcze nie widziałem części 5 ale 3 poprzednie to po prostu nędzne naśladownictwo części pierwszej. Szkoda, że spaprali sequelami tak dobry thriller.
Według mnie zdecydowanie najgorsza jest część 3. Choć faktycznie 2 i 4 też nie są najwyższych lotów.