PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224357
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Mam wrażenie że nowe filmy są po prostu coraz głupsze,pomysł filmu "piła" jest ok, ale ta gra aktorów jest żenująca,ganiają się po 20 razy z giwerami i nożycami,jakby nie mogli normalnie tego palanta ze szpitala stuknąć!!!!,przecież tego nie dało się oglądać!!! ,ogólnie to jak na razie "NOWA" Teksańska masakra piłą mechaniczną jest dla mnie najlepsza,tam przynajmniej widać że aktor gra prawdziwie!.

ocenił(a) film na 6
centre_shop

Widać chłopaku, że się nie znasz. Obejrzyj sobie starą "Teksańską..." a potem wypowiadaj się o nowej. Piła może i nie jest rewelacją ale jest nowatorski a do aktorów bym się nie przyczepiał ponieważ nie widać w nich gwiazdorstwa lecz dobrze wykonaną pracę. Proponuje ci żebyś oglądał komedie romantyczne lub coś w stylu z życia wzięte, trillery i horrory sobie odpuśc.

opoz

to może powinienieś uważnie czytać to co ja pisze,a nie na ślepo wypowiadać opinie, chodzi mi o "NAJNOWSZE PRODUKCJE" ,stare dobre tytuły wiadomo że nie są do pobicia,jednak każdy ma inne gusta,co to by było jakby wszyscy na tej Ziemi byli tacy sami? Świat byłby cholernie nudny,idz może lepiej jeszcze raz do kina na ten film bo widać że nie wiesz o czym piszesz,twoja wypowiedz jest kompletną bzdurą. Piła jest NOWATORSKA? ,jak dobrze kojaże to "nemesis game" jest całkiem podobny do PIŁY ,może lepiej nie wypowiadaj się na forum jak nie masz bladego pojęcia o filmach.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
centre_shop

Jeśli się choć trochę znasz to sam powinieneś wiedzieć, że najnowsze produkcje to zreguły kaszany jakich mało. Nie oglądałem tego twojego "Nemesis" a film "Piła" mimo wielu błędów pokazał jakieś nowe lepsze oblicze trillerów, być może to będzie krok naprzód w dziedzinie "straszenia". Zapoznaj się lepiej jaki mieli budżet i w ile dni nakręcono ten a potem go krytykój. Zresztą mówię, odpuść sobie te tytuły, jesteś na nie za inteligentny, proponuje ci zawiłe obyczaje, tam być się sprawdził ze swoim talentem krytyka.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

jednak cos dotarlo bo widac,ze cie nerwy poniosly,dorosly inteligentny czlowiek potrafi opanowac emocje... zastanow sie...

ocenił(a) film na 4
centre_shop

"jak dobrze kojaże to "nemesis game" jest całkiem podobny do PIŁY "

no to chyba źle kojarzysz...

ocenił(a) film na 4
centre_shop

"jak dobrze kojaże to "nemesis game" jest całkiem podobny do PIŁY "

no to chyba źle kojarzysz...

opoz

to może powinienieś uważnie czytać to co ja pisze,a nie na ślepo wypowiadać opinie, chodzi mi o "NAJNOWSZE PRODUKCJE" ,stare dobre tytuły wiadomo że nie są do pobicia,jednak każdy ma inne gusta,co to by było jakby wszyscy na tej Ziemi byli tacy sami? Świat byłby cholernie nudny,idz może lepiej jeszcze raz do kina na ten film bo widać że nie wiesz o czym piszesz,twoja wypowiedz jest kompletną bzdurą. Piła jest NOWATORSKA? ,jak dobrze kojaże to "nemesis game" jest całkiem podobny do PIŁY ,może lepiej nie wypowiadaj się na forum jak nie masz bladego pojęcia o filmach.
Pozdrawiam

opoz

Ps. OSOBIŚCIE TO GRA AKTORÓW W TYM "DEBILNYM" FILMIE BYŁA BARDZO KIEPSKA,WIDAC BYŁO JAK AKTORZY SZTUCZNIE CIERPIĄ,A TEN REŻYSER "WAN" JEST JAKIMŚ CHOLERNYM CHIŃCZYKIEM KTÓREMU "START" NIE BARDZO SIĘ UDAŁ,CHCIAŁBYM ABY TWÓRCY JUŻ NIE PODBIERALI TEMATÓW,NIECH W KOŃCU WYMYŚLĄ COŚ NOWEGO! COŚ NA WYŻSZYM POZIOMIE, A TAK MAMY KOLEJNY PRZYKŁAD OGRANICZONYCH LUDZI KTÓRZY POWINNI RACZEJ SŁUCHAĆ NIŻ WYPOWIADAĆ SIĘ.

ocenił(a) film na 6
centre_shop

Widzę że w wypowiedziach przjawiają się rasistowskie poglądy. Co z tego że rzyser jest chińczykiem ? Co ma to wspólnego z filmem ? A teraz mam jedno zaj***** pytanie : co wy się doje***** do tej Piły, jakoś nik nie krytykuje po raz 200 tej samej komedii rodem z USA ale ostro biorą się za krytykę, i tu nei ma co ściemniać jednego z lepszych thillerów ostatnich lat. Stary, oglądałeś Złodzieja Życia ? Jak chcesz się przyczepić do gry aktorskiej to trafiłeś w niewłściwe miejsce, to nie ten film, poza tym zawsze można obsadzić Leo w roli glównej , dodać wątek romantyczny i mamy idealny thiller. Najlepsze w Saw jest to że nie zobaczyłem żadnej znanej michy. Powiem nawet że te nowe twarze grały lepiej niż Ce Niro w swoich ostatnich filmach, i powiedz mi że nie mam racji.

ocenił(a) film na 6
Kolbe

Twoja wypowiedź jest jakaś taka niewyraźna, ale z większością twoich poglądów się zgadzam.

ocenił(a) film na 6
opoz

Niewyraźna bo zdenerwowany pisałem :) Troche literki mi sie poprzestawiały i wogóle :P Sorki, nastepnym razem się sprawdze :D

użytkownik usunięty
Kolbe

Bo masz racje!To wlasnie nawet fakt,ze w obsadzie nie bylo gwiazd duzo dalo,znani aktorzy sa juz nieco zaszufladkowani, a ten film ogladalo sie na "swierzo",jesli ktos skuma o co mi chodzi.Koncepcja filmu jest bardzo dobra,widzial ktos kiedys taka?
Pozdrawiam

użytkownik usunięty

[quote] a ten film ogladalo sie na "swierzo"
hmmm... znaczy sie, ze przed projekcja mial(a)es dobry seks? ;)) bo jesli tak, to chyba rozumiem skad Twoja przychylna opinia o tym badziejewiu ;)

Kolbe

"że nie zobaczyłem żadnej znanej michy" : no to winszuję, ja zobaczyłem w tym gniocie przynajmniej dwie "michy", a teraz proszę o uwagę: Danny Glover i Cary Elwes. Przy czym wciąż nurtuje mnie pytanie: ile dostał Glover za mała nieprzekonywującą lub nieprzekonywująco zagraną rolę? Elwes poza tym ze ledwo go poznałem, gdyż ostatnio czas nie jest dla niego zbyt łaskawy nie wykazał niczego co moża by nazwać poprawną grą aktorską...
pozdrawiam

użytkownik usunięty
Kolbe

ależ bzdura bo tam były znane mordki lecz im sie nie potrafiło i nie chciało grać bo i nawet w którym miejscu, tak między nami, mieliby sie kunsztem aktorskim popisywać, przy tych dialogach jakże wysublimowanych? przy tym mordobiciu i szarpaninie oraz rzucaniu w siebie przedmiotami i sięganiu po nie? film był słaby po prostu a Leo w żadnym gorszym od tego nie zagrał, uwierz. a że De Niro się aktorsko stoczył, to już go do piły nie mieszajmy. Czasami grają nitacyznani a film świetny i każdy kto chociaż troche sie zna na kinie, to wie ze gwiazdy nie gwarantują poziomu ich brak również...a lepszy od piły dreszczowiec? a pierwszy z brzegu to np. Intacto albo Otwórz oczy albo Bezimienni te 3 z jednej półki wymienie albo Memento. A Piłe sie krytykuje bo wszyscy o niej kłapią a nie ma o czym

użytkownik usunięty
centre_shop

Sam coś wymyśl na poziomie :). "A TAK MAMY KOLEJNY PRZYKŁAD OGRANICZONYCH LUDZI KTÓRZY POWINNI RACZEJ SŁUCHAĆ NIŻ WYPOWIADAĆ SIĘ." kolega ładnie się podsumował.

użytkownik usunięty
opoz

racja, "stara" piła lepsza od "nowej" (teksańkiej) lecz sama piła chyba piła (za dużo)

ocenił(a) film na 10
centre_shop

Widac ze ten film nie byl na Twoim poziomie. Proponuje jakies brazylijskie seriale lub moze cos polskiego np. "NA WSPOLNEJ" czy moze "PLEBANIE".Powodzenia

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
centre_shop

Jak mieli "tego palanta ze szpitala stuknąć", skoro nie wiedzieli, że to on jest za to wszystko odpowiedzialny. Film nie jest może wielkim arcydziełem filmowym i wartości artystycznych w nim nie znajdziesz, ale jest to sposób na ciekawe spędzenie czasu. Jeśli chodzi o grę aktorską to nie jest rażąca i nie przeszkadza w odbiorze filmu.

ocenił(a) film na 10

ZARAZ !!! CHWILA !!!

centre-sho p: NOWA TEXANSKA JEST NAJLEPSZA W OSTATNICH LATACH??? AKTORZY GRAJA?!?!

STARY TO TY SIE NIE ZNASZ NA FILMACH !!!

Nowa texanska jest moze do wytrzymania (jestem big fan oryginalu) gdzie tam DOBRA GRA AKTOROW ?!?!?!?!?!?!? Jedyna dobra gra to tam byla sutkow JEssici Biel !!!