PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 225 tys. ocen
6,7 10 1 224502
6,3 51 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Myślałem, że jest zły. A jednak mi się spodobał. Nie jest to Horror... gdyby nie krew był by to raczej zwykły Thiller, bo nic strasznego w nim nie zobaczyłem ale cała historia jest nawet niezła. Ogląda się bardzo przyjemnie a zakończenie mimo wszystko zaskakuje. Gdybym nie oglądał wcześniej marnej drugiej i trzeciej części miał wyciągnął bym pewnie więcej satysfakcji z zakończenia a tak to po prostu mnie ono zaskoczyło.

Z czystym sumieniem daje jedynce 7/10 i uważam za najlepszą część tej nudnej już serii

ocenił(a) film na 7
fifa114

Też uważałem ten film za jakiąś beznadziejną produkcją (prez jakieś 4 lata). Myślałem że ten film to tylko jedna wielka rzeź, mimo iż nigdy nie widzaiłem żadnej z częsci, aż do dziś.

Znalazłem troche wolnego czasu i postanowiłem go obejrzeć.
Szok!!!
"Piła", choć nie jest jakieś arcydziełem to okazała się dobrym filmem, który trzymał w napięciu aż do końca. Musze przyzanć że film mnie co chwila zaskakiwał (może dlatego że nie oglądałem filmów tego rodzaju).

W taki oto sposób z przeciwnika "Piły" zmieniłem się w zwolennika, a do tego w planach mam obejrzenie kolejnych części.

7/10

Nie oceniajcie filmów przed obejrzeniem, bo można się przejechać!!!

klm89

jejku! W końcu ktoś obiektywnie ocenił film. Mam nadzieję że inni wezmą z was przykład ;).

ocenił(a) film na 8
fifa114

Film świetny zrobił wrażenie na mnie chociaż sceptycznie do niego podchodziłem po wypowiedziach przeczytanych na forum o dziwo mniej scen drastycznych było niż sie spodziewałem ,właśnie obejrzałem dwójkę i też jest świetna chociaż już jest wiecej krwi ,ale da sie oglądać, zaczełem 3 oglądać to przez pierwsze 12 minut już sporo scen drastycznych także dałem sobie spokój narazie, ale obejrze żeby dokończyć wszystkie piły :)

ocenił(a) film na 7
fifa114

Piła ma tylu przeciwników nie ze względu na jakość filmu lecz komercję całej serii. Ilość jej części itp. Części od III do V nie są już takie ciekawe ale wciąż coś zarabiają. Szczerze? Części trzeciej dałem ocenę 3+/10, bo w kinie zwyczajnie się wynudziłem. Jedynka i dwójka dużo ciekawsze