PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224337
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Po co

ocenił(a) film na 4

Czy ktoś naprawdę chciał obejrzeć film o ludziach którzy odcinają sobie kończyny i patroszą się
nawzajem?

ocenił(a) film na 8
MumciurMaster

Nie, o ludziach, którzy poświęcają siebie albo innych po to, aby zapłacić za popełniane winy w życiu. To film po części psychologiczny, dlatego należy dobrze zrozumieć jego przesłanie.

ocenił(a) film na 4
Matekes15

No ciekawa interpretacja, ale autorzy chyba nie to mieli na myśli.

ocenił(a) film na 8
MumciurMaster

Wręcz przeciwnie. Nie wiem, czy oglądałeś dokładnie, ale jest przedstawiony w filmie sens tych pułapek. Najlepiej z resztą sam Jigsaw mówi o tym w drugiej części. Nie znam dokładnego założenia twórców, bo nie czytam im w myślach , ale tak właśnie interpretuje większość widzów.

ocenił(a) film na 4
Matekes15

No dobra, obejrzę jeszcze raz i przejdę przez tą mękę. Kto wie, może ocena skoczy do 5, ew. 6.

ocenił(a) film na 9
MumciurMaster

Nie w moim typie, więc nie oglądam i nie krytykuję. Skoro ktoś lubi takie filmy... Oby tylko filmy.

ocenił(a) film na 8
octus

E tam, co takiego strasznego i brutalnego jest w pierwszej części? Ot, taki typowy thriller, z paroma ciekawymi pomysłami i paroma ukradzionymi. Co innego reszta części.

MumciurMaster

mam wrażenie że oglądałeś bez głosu :D

ocenił(a) film na 4
damian15101996

Haha, nie, miałem włączony dźwięk. :D

ocenił(a) film na 9
damian15101996

i bez obrazu.

Wielki_Krytyk_

hahah :D

ocenił(a) film na 4
ocenił(a) film na 9
MumciurMaster

Wiele osób chciało zagrać w tym filmie, ale zrezygnowali bo okazało się, że nie mogą nikogo zabijać NAPRAWDĘ.