Ten film to pionier w swoim gatunku, a zakonczenie zaskakuje i to bardzo, swietne puzzle ulozyli, nie ma sie do czego przyczepic, niektorzy usilnie probuja doszukac sie niescislosci, powodzenia wiec:p
cóż, nieścisłości są chociażby w ilości papierosów i lokacji piły Adama... albo to ze Jigsaw razi prądem będąc sparaliżowanym... albo że każdy miał szanse uratować swoje życie oprócz tego gościa co go Amanda miała zabić... powinni walczyć czy coś, że przetrwa ten co ma silniejszą wole życia itd.. a tak to ta cała filozofia Jigsawa niekonsekwentna jest. Oczywiście nie dotyczy się to tylko 1 częsci. Nie jestem jakoś przeciwniczką "Saw" a wręcz przeciwnie ogólnie to ciekawa seria, chodź błędów przede wszystkim logicznym w całym serialu jest dużo.
dimebagdiamon - w swoim czyli JAKIM gatunku? Gore? Slasher? Snuff? A może to Mondo movie?
Usilnie doszukać mówisz? Naprawdę nie trzeba się doszukiwać. Nieścisłości biją po oczach aż boli. Bardziej niż doktorka bolało :)
Moze ciebie bija po oczach, mnie nic w tym filmie nie przeszkadzalo, a to ze byly niescislosci to zwroc uwage na to ze przez kolejne kilka lat zostaly rozwiane przez kolejne czesci co tylko swiadczy o kunszcie tworcow, ta czesc byla poprostu tak pomyslana, Ja nie szufladkuje tak jak ty, nawet nie wiem co to snuff- what the fa..? takie kretynskie
nazwy moga tylko dzieciaki powymyslac, na pewno nie jest to horror jak jakis ziomek go okreslil
Tak to prawda jest wiele błędów w filmie, dzięki którym akcja mogła się inaczej potoczyć, ale to nie zmienia faktu, że film jest genialny naprawdę wielki szacunek dla twórców filmu za może nie do końca dopracowe szczegóły ale tak jak pisano w ciekawostkach Film został nakręcony w 18 dni i początkowo film miał wyjść od razu na wideo bez premiery w kinach.