PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224364
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Uwielbiam tego typu horrory, w których przetrzymują gdzieś/torturują ludzi. W Pile jest nieco inaczej niż w Hostelu, ale spodobało mi się to wszystko i z niecierpliwością czekam na Piła 5.

Mówicie niektórzy, że film kręcą psychole dla psycholi, po pierwsze, skoro nie lubicie takich filmów po co w ogóle je oglądacie? Zaniżacie tylko ocenę. Po drugie, reżyser/scenarzysta tych filmów nie są chorzy... zwróćcie uwagę na to co ludzie robią swym ofiarom, nie pomyśleliście choć raz "aa, chyba już gdzieś widziałem podobną scenę" lub sami nie wpadliście na to, że jednak te tortury są trochę zbyt proste? No sorry, ale wbijanie czegoś komuś w ciało, co to za tortura? W filmach takie coś widziałem parę lat temu już... tu jak ktoś kiedyś pisał, brakuje chorych pomysłów, naprawdę takich, po których nie nazwiecie człowiekiem tego kto wyrządzał komuś krzywdę. Również mogliby nagrać scenę jak ktoś "bawi się" małym dzieckiem, mógłby być taki np. 7+ latek, aby był tego świadomy. Obok matka i ojciec, koleś zabija przy dziecku jego tatę, następnie torturuje chłopca, a matka wszystko widzi lub na odwrót, choć to akurat wymyśliłem tak na szybko, mi samemu nawet nie bardzo się to podoba, ale co do tego dziecka - można byłoby dodać scenę z chłopcem... słyszałem, że ponoć miała być taka w Hostelu, ale nie było. :(