PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224357
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

NIE ZAGLĄDAJ TU JAK NIE WIDZIALEŚ FILMU Jesli ten psychopata nie chciał zaby adam umarl, to czemu zgasił swiatlo i zamknal drzwi? Skad seb mial te wszystkie zabawki(komputer, kamera, zegar), skoro na kasecie nie bylo o tym mowy? Czy seb wiedzial, ze john jest morderca? Co zrobil seb, ze zostal wybrany do gry? Jak john piescil ich pradem skoro w jednej rece mial odtwarzacz, a drugiej pistolet? Czemu john powiedzial, ze klucz jest w wannie skoro na pewno slyszal, ze splynela woda?

ocenił(a) film na 10
kinomaniaczek

No i w jaki sposób wytrzymał bez ruchu 8 godzin leżąc na podłodze????????? I kto w końcu wygrał?????

użytkownik usunięty
kinomaniaczek

jestem w szoku z eotaczają nas TAK GŁUPI I BEZMYSLNI ludzie!!!!
społecznosci!! no co z wami??!!??!!
i pozniej wszyscy sie dziwia ze sukcesy odnosza same filmy typu "obcy" skoro zadnych ambitniejszych nikt nie rozumie!!!
nie ma zadnych niedociagniec w filmie. niedociagniecia niestety ma nasza spolecznosc skoro nie rozumie pewnych aspektow.
otoz:
"Jesli ten psychopata nie chciał zaby adam umarl, to czemu zgasił swiatlo i zamknal drzwi?"
-przeciez ten psychopata chcial zeby adam umarl! to bylo celem calej gry!
-seb tylko obslugiwal te zabawki i nie wazne jest co dokladie psychopata przekazal sebowi, bo to nie byla historia o jego grze
-zaden z graczy nie znal mordercy, wiec czemu seb mialby go znac..???
-john gral trupa i nie trzymal sztywno pistoletu ani odtwarzacza- lezaly one przy jego rekach, a przyrzad do pieszczenia pradem jest maly i zmiesci sie we wglebieniu wew czesci dloni!
-czemu powiedzial?? bo tam umiescil klucz, nie wazne czy adam sie go pozbyl czy nie- smierc adama nie stala sie winą psychopaty
ludzie trche myslenia proszę! a jesli juz nie rozumiecie tak prostych sparw to nie wypowiadajcie się!
a a pro po lezenia na podlodze. nie wiem czy wiecie ale mamy XXI wiek....latamy w kosmos...leczymy raki..a wy sadzicie ze czlowiek nie jest w stanie 8 godz przelezec????? na szczescie farmakolodzy sa troszke bardziej rozgarnieci :]

użytkownik usunięty

Nie wiem o co niektórym chodzi, ani po co zadają tak głupie pytania ale jest w filmie kilka większych niedociągnięć.
Fenomenem jest zmieniająca się długość łańcucha Adama:
-na początku gdy Adam za niego szarpie jest bardzo krótki
-zaś podczas udawanej przez niego śmierci znacznie się wydłużył

Poza tym nikt nie zwrócił uwagi na początek filmu a mianowicie na moment obudzenia Adama.Jest ciemno ale słyszymy odgłos wynurzania a następnie głęboki wdech. Świadczy to o tym że Adam musiał się wynurzyć z wanny z wodą. Jak zatem wytrzymał w tej wannie czas od umieszczenia go tam do obudzenia(troche to trwało)?
A tak wogóle to długość łańcucha nie pozwoliła by na leżenie w wannie ale jak już zauważyłem była ona zmienna.

Może ktoś zauważył że już od początku można było skierować podejrzenia o morderstwa na pacjenta leżącego w szpitalu z guzem mózgu?
Chodzi o zeszyt leżący przed chorym Johnem.Przedstawia on szkic urządzenia rozrywającego szczęke które miała na sobie Amanda.
Błąd czy celowo wprowadzony szczegół?:]

Chętnie przeczytam inne spostrzeżone !!MĄDRE!! błędy.
Nie są one istotne podczas oglądania filmu ale spoko tak znaleźć małe różnice czy rozbierzności

użytkownik usunięty

I po co Seb po czasie, jaki mieli Adam i dr Gorfon biegł, aby ich zabić - przeciez mieli "zgnić" w tym pomieszcaeniu i niby co miał zrobić Adam, żeby uwolnić się z tej chorej gry, bo wydawac by się mogło, że od poiczątku stał na przegranej pozycji....? Jestem też ciekaw waszych propozycji na scenarius piły 2, kto chętny niech odpowie.
Pozdrawiam