PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224341
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

... a przyszedłem na rzeźnię. Jakbym chciał oglądać krew i mięcho to obejrzał bym hostela. Źle sklasyfikowany, ale chociaż efekty nie najgorsze, no i lalka w telewizorze przeszła już do historii, mimo wszystko brakowało mi w tym filmie wszystkiego poza gore.

ocenił(a) film na 10
Alem

Spodziewałeś się horroru?,po tylu latach od premiery nie wiesz że SAW to nie horror?

I jaką tu rzeznię widziałeś?,bo akurat tak się składa że pierwsza część Piły pod względem brutalności jest przeciętna.Gdzie tu mięcho,gdzie tu sceny rodem z Hostela?,no gdzie?.

Psycho_Daddy

"Spodziewałeś się horroru?,po tylu latach od premiery nie wiesz że SAW to nie horror?ę
Dopiero założyłem konto, uzupełniam tylko o komentarze, które musiałem z siebie wyrzucić ;p

"I jaką tu rzeznię widziałeś?"
Ok, ni to horror, ni to rzeźnia, to co to było, że warto było ocenić na 10/10? Czyżby ocenione trochę wyżej tylko dla zasady w związku z ogólnie lubianą serią?

użytkownik usunięty
Alem

Rzeźnie to dopiero można doświadczyć od części 3.. aż do końca, aczkolwiek osoba która lubi gore i zna dobre film z tego gatunku począwszy od lat 80 nie będzie jakoś specjalnie poruszona.

Co do gatunku.. owszem źle sklasyfikowany.. aczkolwiek wówczas oryginalny thriller ze średniej półki.