... tylko zwykły thriller. :)
Tyle się nasłuchałem o tej Pile, że to klasyk itd., itd. Osobiście nie przepadam za brutalnymi filmami, ale co tam. Dziś obejrzałem, jestem świeżo po seansie. Nie wiem dlaczego ten film jest od 18 lat, to pewnie dla reklamy, brutalności tu tyle co w "CSI". Piła jest całkiem interesującym filmem, jednakże nie trzyma przez cały czas w napięciu. Koniec jest naprawdę bardzo interesujący. Gra aktorów całkiem dobra, aczkolwiek Gordon był jakiś taki dziwny. Nie wiem co mi w nim nie grało, ale po prostu mi nie pasował. Film dostaje ode mnie 8/10, dostałby poewnie słabą 7, ale zakończenie podniosło ocenę w górę :).
P.S Chyba już wiem, dlaczego Ben w "Zagubionych" był takim lekkim psychopatą (mowa o sezonie 3). :)
BARDZO PRZECIETNA BAJKA
JEDNAK za plus mozna uznac sporo elementow komediowych, jak chociazby ta 'trepanacja'(genialny pastiz, naprawde), jednak liczylem na troche wiecej momentow w ktorych bede mogl sie posmiac.
I oczywiwscie te bezustanne pogadanki na temat drugiej szansy, wybaczania i zmiany; chwilami myslalem ze ogladam parodie 'hamleta'.
Nawiasem mowiac to liczylem na cos po czym bede bal sie polozyc do lozka, niestety 'film'(sam nie wiem jaki to gatunek; bo horrorem tego nazwac raczej sie nie da) okazal sie calkiem zabawna i lekka w odbiorze komedyjka(to okreslenie pasuje tutaj jak ulał), ktora najfajniej oglada sie przed spaniem z wylaczonym swiatlem- bo takich bajkach zasypia sie najlepiej.
Tak na marginesie, musze przyznac ze jest to niewatpliwie pozycja obowiazkowa dla wszystkich dzieci neo, ktorzy jaraja sie innymi bajeczkami, nakreconymi po roku 2004, jak chociazby 'prison break' czy inne 'hostele'(rowniez przezabawna komedyjka, w sam raz do lózka).
A dla osob ktore boja sie widoku krwi i maja zaburzony schemat wartosci polecam 'cannibal holocaust'.
IT'S JUST NOT ENOUGH(OR MABY EVEN 'AT ALL') CREEPIE FOR MY LIKING
AND THA'S WOULD BE ALL 'BOUT ME FOLKS