Z wielka nieprzyjemnością obejrzałem już po raz 4 ten film i zamierzam obejrzeć wszystkie części Piły – są naprawdę rewelacyjne. Przejdę teraz do treści . Oglądając go naprawdę mam się nie odparte wrażenie realiów . Piła czyli Jigsaw gra role Pana i władcy życia a tak nie jest , bo jako katolik, wierzący jedyna osoba maja ca te władze jest sam Bóg. Postać Jigsowa jest bardzo trudna i hyle czoło przed aktorem który ja odegrał Tobin Bell wspaniały aktor – naprawdę nie jest t łatwe odegrać te postać popaprańca, (chorym umysłowo) trzeba być aby mieć takie upodabnia, aby męki cierpienie w jakich giną ludzie wybrani przynosiły satysfakcje zadowolenie wręcz podniecenie . Ale jak się bliżej przyglądnąć uważnie oglądając kolejne części widzimy sens i motywy tego postępowania i tu pochwalam go bo chyba inaczej nie naucza się ludzie aby mieć w dużej wartości wierność żonie , mieć czas dla rodziny dla dzieci , anie tylko kasa kariera bycie na podium. Tu super to pokazuje i przedstawia Jigsaw. W dzisiejszym świecie jest tego wiele. Wiec Film naprawdę polecam i warto mieć go w swej kolekcji filmów. Bo każda część jest inna i wciąga swym okrucieństwem, metodami do jakich posuwa się Jigsaw. Polecam tę część i nie tylko wszystkie i z przyjemnością oglądać będę po raz 4 wszystkie części. Wielkie też mam uznanie dla pozostałych aktorów bo też musieli wiele włożyć w swa grę , aby tak doskonale oddać grę ludzi , których musieli odegrać . Po prostu kończąc ten wpis to moje zdanie jest ze czasem takiemu jednemu i drugiemu potrzeby jest taki stres , aby poczuł gorąco pod dupą aby zrozumiał coś. Jigsaw jesteś THE BEST. Moja ocena to pełna 10 bo jest to Arcydzieło jakich wiele wśród tego typu filmów. Oboje razem se śpioszkiem będziemy oglądać kolejne części tego klasyka . Bardzo lubimy takie filmy . W swojej kolekcji mam wszystkie części i nie tylko bardzo dużo mam takich horrorów sympatyków tego typu filmów. Zapraszam na GG podam tytuły. Pozdrawiam wszystkich nawet przeciwników – a na pewno są co nie zgodzą się z moim zdaniem ale ich zdanie również uszanuje. Polecam bardzo wszystkie części tego filmu. No i dla reżysera James Wan – pełne uznanie jak też dla gościa co napisał scenariusz Leigh Whannell - ( super scenariusz naprawdę ) . Przyjemnego oglądania życzę szczególnie wieczorkiem butelka dobrego wina i osoba ukochana .
A ja boję się ludzi, którzy oglądają lub co gorsza lubia takie kino, więc wybacz, że nie skorzystam z zaproszenia. Ale pozdrawiam.